חברת היינץ העולמית מנהלת מו"מ עם בעליה של חברת סטארקיסט-פודור, עודד גרוס ומיכאל מיטלמן, למכירת חלקה בבעלות על חברת היינץ ישראל, יצרנית רמדיה - כך נודע ל-TheMarker. גרוס ומיטלמן כבר ניהלו בעבר מו"מ עם היינץ על רכישת החברה בישראל, והוא חודש כעת, לאחר שהמו"מ שניהלה היינץ עם שמן תעשיות נתקל בקשיים.
חברת סטארקיסט-פודור משווקת בישראל שימורי דגים תחת המותגים יונה וסטארקיסט. בנובמבר 2000 רכשה היינץ העולמית 51% ממניותיה, וגרוס ומיכאל מחזיקים ב-49% הנותרים.
היינץ ישראל היא המשווקת של מותג רמדיה בישראל. רמדיה החזיקה בעבר בפלח השוק הגדול ביותר בתחום תחליפי החלב בישראל. בעקבות פרשת רמדיה, אז מתו שני תינוקות ו-15 נוספים נפגעו אנושות עקב מחסור בוויטמין B1 בתחליף החלב הצמחי של החברה, איבדה החברה לקוחות רבים, וכיום היא מחזיקה בפחות מ-10% משוק זה. כעת מבקשת היינץ העולמית, המחזיקה 51% ממניות היינץ ישראל, להפסיק את פעילותה בתחום המזון לתינוקות בישראל. ב-49% המניות הנותרות מחזיק משה מילר.
אתמול בבוקר הודיעה חברת שמן לבורסה כי המו"מ בינה לבין היינץ העולמית לרכישת היינץ ישראל לא הבשיל לידי רכישה. הודעת הבורסה של שמן תעשיות יצאה בעקבות הפרסום ב-TheMarker כי בין הצדדים התגלעו חילוקי דעות בלתי ניתנים לגישור. לפי ההסכם הראשוני שאליו הגיעו היינץ ושמן תעשיות, שמן היתה אמורה לשלם 15 מיליון שקל תמורת הרכישה.
מהיינץ נמסר אתמול: "עם סיום ההידברות עם שמן החברה תתחיל בבחינת הצעות חדשות לרכישת רמדיה. התוכנית למכירת היינץ ישראל עדיין בתוקף, ונפעל לחדש את המגעים עם קונה פוטנציאלי". דובר סטארקיסט-פודור אמר כי החברה מנהלת שיחות עם היינץ העולמית.
מקורבים להיינץ העולמית אמרו כי החברה בוחנת גם קונים נוספים. סביר להניח כי כל חברות ההפצה בישראל - ובהן דיפלומט, סידס, רנדי וגורי - ישקלו גם הן רכישה של מערך ההפצה של היינץ בישראל.
גרוס ומיטלמן כבר בחנו בעבר את האפשרות למזג את פעילות היינץ ישראל לתוך סטארקיסט-פודור, אך עד היום המגעים לא הבשילו לידי עסקה. ככל הנראה, סטארקיסט-פודור, בדומה לחברת שמן תעשיות, מעוניינת בעיקר במערך ההפצה של היינץ ישראל ובזכות להפיץ את מוצרי הקטשופ והמיונז שלה, ואין לה עניין בתחום תחליפי החלב.
על פי דיווחים שמסר בעבר משה מילר, מבעלי היינץ ישראל, היקף המכירות של רוטבי היינץ בישראל מוערך בכ-5 מיליון דולר בשנה. אם זאת, באחרונה הפסיקה רשת מקדולנדס ישראל לרכוש רטבים מהחברה. על פי הערכות, מקדונלדס ישראל רכשה מהיינץ רטבים בהיקף של 10-7 מיליון שקל בשנה.
היינץ העולמית חידשה את המו"מ עם עודד גרוס ומיכאל מיטלמן למכירת רמדיה
סיון קלינגבייל
7.4.2005 / 8:24