שלושת הבכירים בגוגל - מנכ"ל החברה אריק שמידט והמייסדים לארי פייג' וסרגיי ברין - קיבלו שכר מופחת ב-2004, ויקבלו שכר של דולר אחד ב-2005 לאחר שהרוויחו מאות מליוני דולרים מהנפקת החברה באוגוסט, לפי רישומים רגולטוריים.
שמידט קיבל משכורת של 81,432 אלף דולר - כשליש ממשכורתו ב-2003. הבונוס שקיבל שמידט ב-2004 היה 1,556 דולר בלבד, כך לפי דו"ח שהגישה החברה ביום שישי. גם פייג' וברין זכו לקיצוץ דומה בשכרם - הם קיבלו משכורת בסך 43,750 דולר כל אחד, ובונוס זהה של 1556 דולר.
ברבעון השני של 2004 דרשו שמידט, פייג' וברין כי משכורותיהם יקוצצו לדולר אחד בשנה. הם ימשיכו לקבל משכורת בסך דולר אחד גם ב-2005 לבקשתם, חרף המלצת מועצת המנהלים להגדיל את שכרם.
עם זאת, שמידט, ברין ופייג' מכרו כל אחד מניות Class B, ששוויין מאות מיליוני דולרים. מאז הנפקת המניה, היא זינקה במהירות ממחיר הנפקה של 85 דולר, לשיא קצר ימים של 216 דולר למניה. ביום שישי היה מחיר הסגירה של מניית גוגל 192.05 דולר.
לפי הרישומים הרגולטוריים, מכרו ברין ופייג' כל אחד כ-1.6 מיליון מניות מסוג זה בין מועד ההנפקה באוגוסט לסוף מארס. שמידט מכר כחצי מיליון מניות מסוג זה. מניות Class B אינן רשומות או נסחרות לציבור, והן מזכות את בעליהן ב-10 קולות הצבעה למניה, לעומת קול הצבעה אחד עבור כל מניה מ-Class A הנסחרת בציבור.
משכורת של דולר יחיד לבכירי גוגל
רויטרס
10.4.2005 / 8:44