וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עובדת בכירה בחברת נייס שפוטרה בעת חופשת הלידה מבקשת מביה"ד לעבודה לבטל את פיטוריה

עינב בן יהודה

10.4.2005 / 14:08

העובדת, ששימשה כמנהלת מכירות החברה בישראל, טוענת כי החברה הודיעה לה כי אין בכוונתה להעסיקה בתקופה של 45 הימים שלאחר חופשת הלידה ולאחריה; טוענת כי הממונה עליה אמר לה כי בעקבות כניסתה להריון הוא אינו מעוניין כי תמשיך לבצע את תפקידה



עובדת בכירה לשעבר בחברת נייס פנתה לביה"ד האזורי לעבודה בבקשה להורות כי פיטוריה בטלים, מכיוון שפוטרה על רקע הריונה.



העובדת, המיוצגת על ידי עוה"ד תמר גולן ורונה הגלילי, מבקשת כי ביה"ד יקבע כי ההחלטה לפטר אותה נגועה באפליה פסולה מאחר שהתקבלה עקב היותה בהיריון. עוד מבקשת העובדת כי ביה"ד יורה לנייס להחזירה לעבודתה, ולשלם לה שכר מהיום בו אמורים פיטוריה להכנס לתוקף - יוני 2005.



כמו כן מבקשת העובדת להורות למנכ"ל החברה לפעול על פי ה-Code of Ethics and Business Conduct שאומץ על ידי החברה ומועצת המנהלים שלה, האוסר בין השאר על אפליה על רקע מין העובד.



העובדת הועסקה בנייס מ-2000 עד דצמבר 2004, מועד יציאתה לחופשת לידה, לאחר שילדה את ביתה השנייה. העובדת שימשה בתפקידה האחרון כמנהלת מכירות החברה בישראל. בבקשה נטען כי העובדת, בעלת תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה ותואר שני בגיאופיזיקה, זכתה לשבחים רבים ממעסיקיה בגין תפקודה בעבודה ואף קיבלה בונוסים בשל הישגיה.



מהתביעה עולה כי העובדת קודמה לתפקידה האחרון זמן קצר לפני שהודיעה למנהליה על הריונה. לטענתה, מהרגע שהודיע על הריונה סבלה ממסכת התעללויות אישיות, יחס מזלזל, משפיל ומבזה. עוד נטען בתביעה כי הממונים עליה הביעו בפניה את "עלבונם" על החלטתה להרחיב את המשפחה בזמן הסמוך למועד מינויה לתפקיד מנהלת מכירות ישראל. לטענתה, נאמר לה על ידי הממונה עליה כי בעקבות כניסתה להריון הוא אינו מעוניין כי תמשיך לבצע את תפקידה כמנהלת מכירות ישראל.



עוד נטען בתביעה כי כארבעה שבועות בלבד אחרי מינויה הרשמי כמנהלת מכירות ישראל, נמסר לה על ידי הממונים עליה על הפסקת תפקידה. כאשר לטענתה הובהר לה מפורשות כי הסיבה לכך היא הריונה וכוונתה להרחיב את המשפחה, וזאת במקביל להחלטתה להיעתר להצעת החברה לקידומה לתפקידה כמנהלת מכירות ישראל.



עוד נטען בתביעה כי למרות העבודה כי ביצעה עבודתה על הצד הטוב ביותר, הודיעה לה החברה בעת היותה בחופשת הריון, על ויתור על עבודתה בפועל עד סיום תקופת 45 הימים שעל החברה להעסיקה לאחר חופשת הלידה ותקופת ההודעה המוקדמת.



דיון בבקשה נקבע למחר בפני השופטת השופטת חגית שגיא. טרם הוגש כתב הגנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully