וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נדחתה עתירת מרתה סטיוארט לקצר את עונש מעצר הבית שהוטל עליה

סוכנויות הידיעות

11.4.2005 / 22:37

העונש "סביר והולם" קבע בית המשפט; סטיוארט סיימה בחודש שעבר לרצות עונש מאסר של חמישה חודשים, שאחריו החלה לרצות עונש מעצר בית למשך זמן זהה



בית משפט בארה"ב דחה היום את בקשת מרתה סטיוארט לקצר את עונש מעצר הבית שהיא מרצה.



סטיוארט, שבנתה אימפריה ממתכוני עוגות ועצות עיצוב לבית, טענה בעתירה שהגישה לבית המשפט כי מעצר הבית שהוטל עליה פוגע בעסקי החברה שהקימה, מרתה סטיוארט ליווינג אומנימדיה (סימול MSO).



בהחלטת בית המשפט, קבעה השופטת מרים גולדמן סדרבאום כי העונש שהוטל על סטיוארט הוא "סביר והולם" וכי "אין סיבה לשנות את גזר הדין".



סטיוארט סיימה בחודש שעבר לרצות עונש מאסר של חמישה חודשים, שאחריו החלה לרצות עונש נוסף של חמישה חודשי מעצר בית.



בחודש יולי 2004 נגזר על סטיוארט עונש של חמישה חודשים בכלא, על כך ששיקרה לחוקרים פדרליים לגבי מכירת מניות חברת הביוטכנולוגיה אימקלון בדצמבר 2001, זמן קצר בטרם קרסה המניה בעקבות הודעה שלילית מצד ממשלת ארה"ב.



סטיוארט הואשמה כי הורתה למכור את 40 אלף מניותיה באימקלון, לאחר שהברוקר שלה סיפר לה על שמועה בשוק לפיה סם וקסאל, מנכ"ל החברה, מוכר מניות אימקלון בהיקפים גדולים מאוד. סטיוארט הרוויחה בעסקה 220 אלף דולר. בימים שלאחר מכן צנחה מניית אימקלון עקב פרסום מידע שלילי על החברה. בחקירה הפדרלית שנפתחה בעקבות זאת, התגלה כי וקסאל ידע מראש על הפרסומים השליליים. סעיף האישום העיקרי נגד סטיוארט היה מתן עדות שקר לחוקרים פדרליים בנוגע לעסקת המניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully