חודשיים לאחר שהחליטה אגד להוציא למכרז את תקציב הפרסום שלה, היא הודיעה אתמול לעשרת משרדי הפרסום להם הציעה להשתתף במכרז מי השלושה שעלו לשלב הגמר. ל-TheMarker נודע כי אגד בחרה בגליקמן-נטלר-סמסונוב, ברוקרנר-נטע ואליקים רגב להציג בפניה פרזנטציות סופיות.
בתחילת פברואר הודיעה אגד כי החליטה לסיים את ההתקשרות עם משרד הפרסום פוגל-לוין, עימו עבדה במשך שש השנים האחרונות, ופנתה לעשרה משרדי פרסום, בהצעה להשתתף במכרז על תקציב הפרסום בהיקף 6-5 מיליון שקל ב-2005. בין המשרדים עימם נפגשה הנהלת אגד: רגב-קויצקי (שמטפל בתקציב הפרסום של דן) יורו תל אביב (עד לאחרונה צרפתי-שטרנשוס-זמיר) ודרורי שלומי שהודיע כי אין ברצונו להשתתף במכרז עקב ריבוי משתתפים.
בתום סבב הפגישות, החליטה ההנהלה להתמקד דווקא במשרדים הקטנים יותר, "על מנת שנוכל להיות התקציב הכי דומיננטי במשרד הפרסום", כדברי אחד מבכירי מערך השיווק בחברה.
שלושת המשרדים התבקשו להציג פרזנטציה של פתרונות שיווקיים ישימים וכן יגישו הצעות כספיות לעלויות הפרסום באמצעי המדיה השונים, כולל בטלוויזיה.
מנהל אגף השיווק ודובר אגד, רון רטנר, סירב להגיב לידיעה.
מנתוני יפעת בקרת פרסום עולה כי ב-2003 הוציאה אגד 8 מיליון דולר על פרסום (במחירי מחירון; המחירים בפועל נמוכים בכ-70%), וב-2004 הוציאה החברה על פרסום כ-5.5 מיליון דולר, במחירי מחירון
אגד רוצה משרד פרסום בינוני-קטן לתקציב של 6 מ' ש' בשנה: גליקמן, ברוקנר-נטע ואליקים-רגב עלו לשלב הגמר במכרז
איילה צורף
12.4.2005 / 10:19