דן ציפורין אמנם הודיע על פרישתו מתפקיד מנכ"ל שופינג.קום (SHOP) החל מיוני הקרוב, אך בשנה הקרובה הוא ימשיך ליהנות מתנאי שכר נדיבים מאוד, כך עולה ממסמך הזימון של שופינג.קום לקראת אסיפת בעלי המניות השנתית שתקיים החברה במשרדיה בנתניה.
ציפורין כיהן בשש השנים האחרונות כמנכ"ל, והחליט לפרוש מסיבות משפחתיות ולהמשיך לכהן כיו"ר החברה בלבד. עבור השנה הראשונה במשרת יו"ר החברה, כלומר ב-12 החודשים החל מיוני הקרוב, הוא יזכה לשכר בסיס של 275 אלף דולר לשנה. מדובר אף בעלייה "קלה" של 25 אלף דולר לעומת שכר הבסיס לו זכה ציפורין בשנתייים האחרונות - 250 אלף דולר לשנה. בנוסף לשכר הבסיס, יקבל ציפורין בונוס העומד על 73% משכרו - כ-183 אלף דולר.
החל מיוני 2006 יקטן שכרו של ציפורין באופן משמעותי, ויעמוד על 75 אלף דולר לשנה עבור משרת יו"ר.
כמו כל מנהל בכיר בחברה ציבורית הנסחרת בארה"ב, זוכה ציפורין גם להקצאת אופציות נדיבה. אסיפת בעלי המניות מתבקשת לאשר הענקת 80 אלף אופציות הנושאות מחיר מימוש של 18.2 דולר. כל האופציות האלה נמצאות כיום "מחוץ לכסף" מאחר שמחיר המניה של שופינג.קום בבורסת הנאסד"ק עומד על 15.4 דולר.
האסיפה תתבקש גם לאשר הענקת 35 אלף מניות שציפורין יוכל למכור אותן בהתאם לעמידה באבני דרך. 17.5 אלף מהן יוכל ציפורין לממש אם החברה תעמוד ב-90% מיעדיה ב-2005, ואת המחצית הנותרת הוא יוכל למכור בהתאם לעמידה ביעד זהה ב-2006.
סעיף נוסף בחבילת התגמול קובע כי החברה תשלם לציפורין עד אלפיים דולר לשנה עבור החזקת משרד בביתו. ציפורין אמור לחזור יחד עם משפחתו לעיר ניו יורק לאחר שהתגורר בשנים האחרונות בחוף המערבי של ארה"ב.
לציפורין יש כבר יורשת - לורי נורינגטון, החברה כמעט שנה במועצת המנהלים של שופינג.קום. בחודשיים הקרובים - אפריל ומאי - תקבל נורינגטון שכר חודשי של כ-4,100 דולר, אך החל ממינויה הרשמי כמנכ"לית, ביוני, היא תזכה לשכר שנתי של 350 אלף דולר - קפיצה של 100 אלף דולר לעומת השכר שקיבל ציפורין. היא תזכה גם לבונוס של 175 אלף דולר לפחות עבור שנת 2005, תקבל 25 אלף מניות ולא פחות מ-600 אלף אופציות במחיר מימוש של 17.8 דולר.
אם לסכם, הרי שלפי חישוב שביצעה החברה מתקרבות חבילות התגמול של ציפורין ושל נורינגטון למיליון דולר בסך הכל, לכל אחד מהם.
מפת בעלי המניות של שופינג.קום כוללת את חברת ההוצאה לאור ההולנדית, ברטלסמן, עם החזקה של כ-10% מהחברה; קרן בנצ'מרק קפיטל עם כ-7%; קרן אוגוסט קפיטל עם כ-7% וקרן איזראל סיד עם כ-6.5%. ציפורין (47) מחזיק כ-2.8%, חבילה של כ-831 אלף מניות ששוויין מסתכם בכ-12.8 מיליון דולר. נירב טוליה, סמנכ"ל התפעול שעזב את החברה לפני הנפקתה לאחר שהתגלו אי דיוקים בקורות חייו, מחזיק כ-2.5%. אמיר אשכנזי (34), סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה ואחד ממייסדיה, מחזיק מניות בשווי 845 אלף דולר.
יו"ר עם שכר של מנכ"ל: דן ציפורין ימשיך ליהנות בשנה הקרובה משכר של 275 אלף דולר בשופינג.קום - למרות שפרש למשרת יו"ר
שירלי יום-טוב
14.4.2005 / 14:42