וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בזק מצאה מקור מימון נוסף ל-YES: שני משקיעים מוסדיים יעמידו לחברה הבת מימון של 35 מיליון שקל

הרצל לקס

14.4.2005 / 16:08

זאת בנוסף להלוואה של 15 מיליון שקל שתקבל החברה מהפניקס; בזק מעוניינת להזרים ללוויין עוד 245 מיליון שקל כדי להגיע לאיזון תפעולי, למרות התנגדות נחרצת של משרד התקשורת למהלך



בבזק לא מפסיקים לחפש פתרונות יצירתיים לבעיית המימון של חברת הלוויין YES. היום אישר דירקטוריון החברה מתן התחייבויות לשני משקיעים מוסדיים, כנגד העמדת מימון בסך של 35 מיליון שקל. הלוואה זו מצטרפת לעסקה שנערכה לפני מספר חודשים עם חברת הביטוח הפניקס, שתלווה ל-YES כ-15 מיליון שקל.



כזכור, החליט דירקטוריון בזק, במהלך 2004, להעמיד לחברת הלוויין מימון נוסף בהיקף של 440 מיליון שקל, כדי לסייע לה להגיע לאיזון תפעולי. משרד התקשורת מתנגד נחרצות למהלך בטענה שהוא נועד לפגוע בחברות הכבלים, מולה צריכה בזק להתמודד החל מסוף 2004 בתחום הליבה שלה: הטלפוניה הקווית. בבזק טוענים בתגובה, כי ההגבלות על ההזרמה עלולות להביא לקריסה של YES, דוקא לאחר שזו הצליחה לצמצם את הפסדיה בשנה החולפת ולעבור לראשונה, לרווחיות גולמית.



משרד התקשורת התיר לבזק להעביר רק 85 מיליון שקל ל-YES, לאחר שבזק כבר הזדרזה להעביר כ-195 מיליון שקל מתוך הסכום הכולל המתוכנן. בבזק הודיעו כבר כי יתעלמו מהוראות משרד התקשורת, מפני שלטענת יועציה המשפטיים של החברה, למשרד התקשורת כלל אין סמכות להגביל העברות כספים ללוויין. בכל מקרה, פתרון בנוסח מימון ממשקיעים מוסדיים עומד בקריטריונים שדורש משרד התקשורת, ונראה כי הוא נועד להוריד מעט לחץ מגבה של בזק בנושא המימון הבעייתי של החברה הבת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully