חוזה נוסף לחברה הבת של גילת רשתות לוויין בארה"ב - ספייסנט. גילת דיווחה היום כי ספייסנט תפרוש רשת לוויינית רחבת פס מסוג Connexstar ב-237 סניפים של רשת המסעדות ארבי'ס ברחבי ארה"ב. את המסעדות מפעילה בארה"ב חברת סייברה, הזכיינית השנייה בגודלה במדינה.
ספייסנט מספקת שירותי אינטרנט לווייני בפס רחב לארגונים גדולים ברחבי צפון אמריקה. לפני קצת יותר מחודש הודיעה גילת כי תרכוש מידי הבנקים הישראליים את אחזקותיהם במניות חברת סטארבנד ותמזג אותה עם ספייסנט. סטארבנד מספקת את אותם שירותים למשרדים קטנים ולמשקי הבית.
רשת ה-VAST תספק לרשת המסעדות תמיכה אפליקציות רשת קמעוניות, כגון אישור מהיר של תשלומים באשראי וחיבור באמצעות האינטרנט בין כל אחת מהמסעדות המטה הרשת שבפלורידה. לפני כשבעה חודשים דיווחה גילת על הסכם דומה עם רשת המסעדות האמריקאית באפטס.
מניית גילת נסחרה בסוף השבוע בנאסד"ק במחיר של 5.9 דולרים, לאחר שאיבדה מתחילת השנה כ-3.6% מערכה. מחירה הנוכחי של המניה משקף לגילת שווי של כ-131 מיליון דולר.
ספייסנט של גילת תפרוש רשת לוויינית ב-237 מסעדות רשת ארבי'ס בארה"ב
עומרי כהן
18.4.2005 / 14:04