וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וורנר מיוזיק תימחרה את ההנפקה הראשונה לציבור שלה ומקווה לגייס 782 מיליון דולר

מיכל רמתי

18.4.2005 / 14:06

וורנר מיוזיק - שבבעלותו של אדגר ברונמפן הבן - תימחרה את המניות בטווח של 24-22 דולר למניה ותמכור כ-33 מיליון מניות



ענקית המוסיקה וורנר מיוזיק תגייס 782 מיליון דולר בהנפקה ראשונה לציבור. זאת כשנה לאחר שנרכשה מטיים וורנר בידי קבוצת משקיעים פרטיים בראשותו של אדגר ברונפמן הבן ב-2.6 מיליארד דולר. כך עולה ממסמכים שהגישה החברה לרשות לני"ע של ארה"ב (SEC). החברה תימחרה את ההנפקה בטווח של 24-22 דולר למניה ותנפיק למעלה מ-32 מיליון מניות. בעלי העניין בחברה ימכרו כ-5 מיליון מניות נוספות.



לדברי החברה, בכוונתה להשתמש ב-574 מיליון דולר מכספי הגיוס לכיסוי חובות.



חתמי העסקה הם בנקי ההשקעות גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, ליהמן ברדרס, דויטשה בנק סקיוריטיז, בנק אוף אמריקה סקיוריטיז וסיטיגרופ.



ההנפקה צפויה להניב רווחים יפים לברונפמן ולשלוש חברות ההון הפרטיות - תומס ה. לי פרטנרס, פרובידנס אקוויטי פרטנרס וביין קפיטל - שרכשו את וורנר מיוזיק עם ברונפמן, וכן לטיים-וורנר. וורנר מיוזיק מתכננת להשתמש בכספים שיגויסו בהנפקה לצמצום חובותיה ולצרכים כלליים של החברה.



וורנר מיוזיק היא חברת התקליטים הרביעית בגודלה בעולם, אך מבחינת נתח שוק בארה"ב היא השלישית בגודלה. עם האמנים החתומים בוורנר נמנים בין השאר מדונה, גרין דיי, מישל בראנץ' ולינקין פארק.



הנפקה בסדר גודל שכזה, לאחר שטיים וורנר שמחה להיפטר מהחטיבה לפני כשנה, תסמל הצלחה עסקית ומהפך בעסקי החברה. הקבוצה חזרה לרווח באוגוסט 2004 לאחר קיצוצים מאסיוויים בכוח האדם, מיזוג לייבלים ועלייה בהכנסות ממכירות מוסיקה מקוונות. לאחר הפסדים של 197 מיליון דולר ב-2003, צמחו הכנסותיה של וורנר מ-2.49 מיליארד דולר ל-2.55 מיליארד דולר ב-2004. עם זאת, אזהרת רווח של EMI, ענקית התקליטים היחידה הנסחרת בבורסה, עשויה להעיב על ההנפקה.



אדגר ברונפמן הבן, יו"ר החברה והמנכ"ל, גרף שכר של מיליון דולר ובונוס של 5.25 מיליון דולר מוורנר מיוזיק בשנת 2004. ליאור כהן, ראש חטיבת התקליטים בארה"ב, קיבל 6.24 מיליון דולר. השניים, וכן עוד שלושה מהבכירים ביותר בחברה, קיבלו שכר ובונוסים כוללים של 21 מיליון דולר, בשנה שלאחר רכישת החברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully