וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיכון ובינוי ואשטרום רכשו את כרמלטון

שרון קדמי

18.4.2005 / 18:39

שינוי הבעלות בא בעקבות רצונן של שלוש מארבע בעלות המניות המקוריות בקבוצת כרמלטון לצאת מפרויקט מנהרות הכרמל בחיפה



החברות שיכון ובינוי ואשטרום הודיעו לבורסה, כי רכשו במשותף את מניות כרמלטון, הקבוצה שאמורה להקים את פרויקט מנהרות הכרמל בחיפה. שינוי הבעלות בא בעקבות רצונן של שלוש מארבע בעלות המניות המקוריות בקבוצת כרמלטון - פיבי אחזקות, נכסים ובניין ודרגאדוס הספרדית - לצאת מהפרויקט ולמכור את אחזקותיהם בקבוצה.



השבוע נחתם ההתקשרות בין אשטרום לשיכון ובינוי, המסדיר את השותפות. על פי ההסכם, אשטרום תרכוש מפיבי אחזקות, נכסים ובניין ודרגאדוס 80% ממניות כרמלטון ו-25% מהמניות יירכשו בנאמנות עבור שיכון ובינוי. בנוסף, שיכון ובינוי תקנה עוד 20% מהמניות מחברת אשטרום.



לדברי מנכ"ל שיכון ובינוי, עוזי ורדיזר, הסכם זה כפוף לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים, מאחר שמדובר בשתי חברות גדולות הפועלות במגוון תחומים במשק וכן את אישורם של משרדי התחבורה והאוצר. לדברי ורדיזר, קיימת לשיכון ובינוי האופציה לרכוש 5% נוספים מאשטרום.



הפרויקט כולל מנהרות של 4.7 ק"מ שיחצו את רכס הכרמל מהכניסה הצפונית-מזרחית של חיפה, צומת הצ'ק פוסט ועד לכניסה הדרומית-מערבית של העיר. הכבישים אמורים להיות כבישי אגרה והיקף הפרויקט נאמד ב-1.15 מיליארד שקל. הקבוצה תבצע את הפרויקט בשיטת BOT ותקופת הזיכיון שלה מהמדינה הוא ל-35 שנה.



הפרויקט התעכב במשך למעלה מ-6 שנים בשל קשיים סטטוטוריים ובשל סכסוך בין בנק דיסקונט לקבוצה, כאשר הבנק ביקש לבטל התחייבותו להעמיד את הליווי הפיננסי לפרויקט. בית המשפט קבע, כי על בנק דיסקונט לעמוד בהתחייבותו ובימים אלה מתנהל מו"מ בין הבנק לקבוצת כרמלטון על הסכם מימון מתוקן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully