"הצעות המחיר במכרז להפרטת בזק יהיו נמוכות יחסית ויגרמו לאכזבה מסוימת בשוק ההון". כך קובעת יחידת המחקר של בנק הפועלים בסקירה שפירסמה על חברת בזק. כלכלני הפועלים סבורים שפרישת אי.די.בי מהמכרז וחוסר הוודאות לגבי התנאים הרגולטורים שישררו לאחר ההפרטה תלחץ את הצעת המחיר של יתר המתמודדים למטה.
ב-9 במאי יגיע המועד להגשת הצעות המחיר של המתמודדים על בזק, ולמעשה רוב המסחר במניה קשור לספקולציות על עתידו של המכרז, ופחות לפעליות העסקית של בזק. המועמדים הסופיים לרכישת בזק הם קבוצת אייפקס-סבן (בה שותף מורי ארקין מאגיס), קבוצת וייטפוינט של בני אלג'ם, קרן ההשקעות פגסוס, בנק רוטשילד ופולאר וקבוצת עזריאלי.
עוד לפני סוף המכרז תפרסם בזק את דו"חות הרבעון הראשון שלה. בפועלים צופים כי בזק תציג הכנסה של 2.755 מיליארד שקל ברבעון, גידול של 37% לעומת רבעון מקביל. הרווח הנקי צפוי לעלות ב-21% ל-203 מיליון שקל. בהתאם להנחות אלו על התוצאות של בזק ועל מחיר מכירת השליטה בחברה, חוזרים בפועלים על המלצת "תשואת שוק" למניית בזק ועל מחיר יעד של 5.6 שקלים, רק 7% מעל מחיר הפתיחה של המניה הבוקר.
בנק הפועלים: "הצעות המחיר במכרז להפרטת בזק יהיו נמוכות יחסית ויגרמו לאכזבה מסוימת בשוק ההון"
הרצל לקס
19.4.2005 / 13:28