וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ננופס הישראלית וגלקסו-סמית'קליין קיבלו מענק של 860 אלף דולר מקרן בריטק לפיתוח כלי להעברת תרופות דרך העור

צורי דאר

20.4.2005 / 12:34

הטכנולוגיה של ננופס מתבססת על מאות מחטים זעירות המאפשרות להכניס חומר חיסוני לרוחב בצורה אפקטיווית וללא כאב; החברה יוצאת לגיוס הון של 5 מיליון דולר



חברת המכשור הרפואי הישראלית ננופס טכנולוגיות (NanoPass) זכתה יחד עם שותפתה, ענקית התרופות הבריטית גלקסו-סמית'קליין, במענק בהיקף 450 אלף ליש"ט (כ-860 אלף דולר) מקרן ישראל בריטניה ברייטק (Britech Foundation).



המימון נועד לחזק את שיתוף הפעולה בין החברות לפיתוח טכנולוגיית ה-MicroPyramid של ננופס להחדרת חיסונים דרך העור. טכנולוגיית ה-MicroPyramid היא מעין שבב סיליקון עליו מוטבעות עד 100 מיקרו-פירמידות חלולות שאורכן פחות מחצי מילימטר, ורוחב הקצה החד שלהן קטן ממיקרון. כל מיקרו-פירמידה משמשת כמחט קטנה דרכה ניתן לדחוף חומר חיסוני "לרוחב" בצורה אפקטיווית וללא כאב. החומרים מוחדרים לעור, ומשם חודרים בדיפוזיה למחזור הדם. על פי החברה, במקרה הגרוע ביותר הטיפול מורגש כגירוד קל.



ה-MicroPyramid מותאמת להעברת תרופות עם משקל מולקולרי גבוה, כגון תרופות מבוססות חלבון כאינסולין. על פי החברה, במרבית החומרים מסוג זה, מחטים קונוונציונליות גדולות מדי לביצוע ההחדרה, ופלסטר טרנסדרמלי (Transdermal Patch) או טכנולוגיות כימיות אינן מסוגלות להעביר באופן יעיל מולקולות גדולות. לדברי מנכ"ל ננופס, ד"ר יותם לוין, לטכנולוגיה יש פוטנציאל להפחית את כמות החיסון הנדרשת על מנת להשיג אותה תגובה חיסונית, או לחלופין להפחית את הצורך בהזרקות חוזרות של אותו החיסון. עוד אמר לוין כי החברה מפתחת במקביל מוצר בצורת מדבקה, שיתבסס על ה-MicroPyramid.



ננופס מחיפה נוסדה בשנת 2000 על ידי ד"ר שוקי ישורון במסגרת חממת ניות שבבעלות קבוצת עופר היי-טק. לננופס מספר שיתופי פעולה עם חברות תרופות בינלאומיות בתחומים שונים, והיא מתעתדת לצאת לגיוס הון של 5 מיליון דולר בתקופה הקרובה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully