שני אמריקאים נידונו למאסר בגין מכירת סרטי DVD פיראטיים באמצעות האינטרנט. הפסיקה הביאה לסיומה חקירה בת שלוש שנים של רשויות המכס בארה"ב, משטרת סין וארגון תעשיית הסרטים האמריקאי (MPAA). מדובר בהצלחה נדירה של שיתוף פעולה בין רשויות האכיפה בסין ובארה"ב. מגזרים רבים בעולם לוחצים על סין להגביר את האכיפה ולמנוע את התופעה הנפוצה של זיוף מגוון מוצרים הנעים מדיסקים ו-DVD למוצרי אלקטרוניקה, תכשיטים וביגוד.
שני אמריקאים ושני סינים הואשמו במכירת יותר מ-180 אלף סרטי DVD ב-25 מדינות. בקיץ האחרון נמצאו 119 אלף DVD פיראטיים בפשיטה על דירתו של אחד הנאשמים. בית משפט בשנגחאי גזר על הנאשם שבדירתו נמצאו הדיסקים הפיראטיים - רנדולף הובסון גותרי - שנתיים וחצי מאסר וקנס של 60,500 דולר. גותרי ריצה כבר 10 חודשי מאסר בהמתנה למשפט.
על שותפו של גותרי לדבר עבירה, אייברם קודי תראש, נגזר מאסר של שנה וקנס של 1,200 דולר. שני האמריקאים ירצו את מאסרם בסין ולאחר מכן יגורשו לארה"ב. שני הסינים - וו שיביאו ו-וו דונג - נקנסו גם הם בסכומים נמוכים יחסית - 1,200 דולר ו-3,600 דולר בהתאמה, ועל הראשון נגזר גם מאסר של שנה ושלושה חודשים.
גותרי הרוויח 159 אלף דולר ממכירת הדיסקים בין אוקטובר 2002 לנובמבר 2003, לדברי השופט סואה ז'נג. לפי הערכות אחרות, הרוויח גותרי סכום הקרוב יותר ל-300 אלף דולר - סכום שהיה עשוי להביא למאסר של 3-7 שנים לפי החוק הסיני.
שני אמריקאים ושני סינים נידונו למאסר בסין בגין מכירת סרטי DVD מזוייפים באינטרנט ל-25 מדינות
סוכנויות הידיעות
20.4.2005 / 13:32