וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היורו נחלש ב-0.8% לרמה של 1.2965 דולר ליורו על רקע ירידת מדד הביטחון העסקי בגרמניה לשפל של 19 חודשים

רונן סרברניק

25.4.2005 / 16:05

מדד הביטחון העסקי של מכון Ifo הגרמני ירד לרמה של 93.3 בחודש אפריל; נגיד הבנק המרכזי של סין, ז'או שיאוצ'ואן, אמר כי סין עשויה להחיש את הרפורמה במטבע שלה



היורו נחלש בשיעור החד ביותר מול הדולר והין מזה שבוע על רקע ירידה חדה מהצפוי במדד הביטחון העסקי בגרמניה. מול הדולר נחלש היורו ב-0.8% לרמה של 1.2965 דולר ליורו. מול הין נחלש היורו ב-0.9% לרמה של 137.24 ין דולר.



מדד הביטחון העסקי של מכון Ifo הגרמני ירד לרמה של 93.3 בחודש אפריל המשקפת שפל של 19 חודשים, לעומת רמה של 94 בחודש מארס. כלכלנים צפו שהמדד ירד לרמה של 93.5. היורו נחלש יותר מ-4% מול הדולר מאז תחילת השנה, ירידה המשקפת חששות בנוגע להתאוששות האירופית.



היורו נחלש גם לאחר שנגיד הבנק המרכזי של סין, ז'או שיאוצ'ואן, אמר כי סין עשויה להחיש את הרפורמה במטבע שלה אם יהיו לחצים נוספים מבחוץ. היתה זו הפעם הראשונה שבה נציג סיני רשמי אמר כי סין תשנה לוחות הזמנים להגמשת המטבע בשל לחצים חיצוניים.



לעומת זאת אמר היום ויי יבנהואה, סגן מנהל בכיר במנהל המט"ח של סין, כי היואן לא יעלה מעל לשער 8.3 יואן לדולר "בטווח הקרוב", לפי סוכנות הידיעות שינהואה ניוז אייג'נסי.



מוקדם יותר היום אמר נשיא הנציבות האירופית לשעבר, רומאנו פרודי, שאם תדחה צרפת את הטיוטה לחוקה האירופית בחודש הבא "יהיה זה צעד קטסטרופלי לצרפת" אשר עלול להוביל "לנפילת אירופה", כך דיווח היום ה"פייננשל טיימס".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully