וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעלי מניות בליפמן יוצאים בהצעת מכר המסתכמת ב-265 מיליון ש'; יצחק אנג'ל יממש אופציות בשווי של 29 מיליון ש'

שירלי יום-טוב

27.4.2005 / 9:57

מבטח שמיר מוכרת מניות ב-132.4 מיליון שקל ופימי ב-84.6 מיליון שקל; יעקב פרי, יו"ר החברה, מממש אופציות בשווי של 6.6 מיליון שקל; מניית ליפמן מאבדת 4.5% בפתיחה בתל אביב



מבטח שמיר ופימי, בעלות השליטה בחברת ליפמן , ימכרו כ-1.6 מיליון מניות של החברה במסגרת הצעת מכר - כך עולה מתשקיף שהגישה אמש ליפמן לרשות לניירות ערך בארה"ב. יצחק אנג'ל, נשיא ומנכ"ל החברה יצטרף להצעת המכר עם מימוש של 219 אלף אופציות בשווי של 29 מיליון שקל (ללא נטרול עלות המימוש) ויעקב פרי, יו"ר ליפמן, יבצע מימוש של 50 אלף אופציות בשווי של 6.6 מיליון שקל. על פי מחירה הנוכחי של מניית ליפמן - 132.4 שקל - מסתכמת הצעת המכר של כל המוכרים ב-265 מיליון שקל.



אנג'ל ופרי מממשים יחד אופציות ב-8 מיליון דולר. מהתשקיף עולה כי בעקבות מימוש האופציות על ידי אנג'ל ופרי יזרמו לליפמן 1.5 מיליון דולר (עלות המימוש). אם כך, שאר הסכום - כ-6.5 מיליון דולר, יזרום ישירות לכיסם של השניים, כאשר אנג'ל צפוי לקבל את מרביתו.



מבטח שמיר, המחזיקה כיום 17.9% מליפמן, מוכרת מיליון מניות בשווי נוכחי של 132.4 מיליון שקל. לאחר המכירה היא תישאר עם 13.8% מהחברה, חבילה של 3.7 מיליון מניות ששווייה בשוק מסתכם ב-490 מיליון שקל.



פימי, בניהולו של ישי דוידי, מוכרת 639 אלף מניות בסכום של 84.6 מיליון שקל ותרד מהחזקה של 8% ל-5.5% - 1.49 מיליון מניות בשווי של 197 מיליון שקל.



מקורבים להנפקה אמרו היום כי קיים עניין רב במניות בקרב גופים מוסדיים אמריקאים הכוללים קרנות גדולות, בעקבות התוצאות הטובות שהציגה ליפמן מאז ההנפקה השניה שהיא ביצעה בארה"ב בינואר 2004.



ליפמן, המתמחה במסופים לקריאת כרטיסי אשראי, ביצעה הנפקה שנייה של מניותיה בבורסת הנאסד"ק בינואר 2004, לפי מחיר של 41.6 דולר. כיום, מעט יותר משנה אחרי, נסחרת המניה במחיר של 30 דולר לאחר ביצוע ספליט, כך שמדובר בזינוק של כ-44%.



הצעת המכר של מבטח שמיר מגיעה בהמשך למכירת 465 אלף מניות תמורת 19.3 מיליון דולר בהנפקה לפני כשנה וחצי. פימי הצטרפה בהצעת מכר של 285 אלף מניות בשווי 11.9 מיליון דולר.
מאז ההנפקה ועד היום לא מכרה מבטח שמיר מניות נוספות, שלא כמו פימי שמימשה לפני כארבעה חודשים מניות בכ-90 מיליון שקל.



מבטח שמיר, בשליטתו של מאיר שמיר, מלווה את ליפמן משנת 1992 אז השקיע שמיר 1.2 מיליון דולר ורכש 20% מליפמן. שנה לאחר מכן הוביל שמיר את ליפמן להנפקה ראשונה לפי שווי של 40 מיליון דולר. כיום נסחרת ליפמן בת"א ובנאסד"ק לפי שווי של 800 מיליון דולר.
פימי נכנסה לליפמן לפני כחמש שנים בלבד כשרכשה 14% מהחברה לפי שווי של 200 מיליון דולר והפכה לשותפה בשליטה בחברה עם שמיר.



בית ההשקעות מריל לינץ' מוביל את הצעת המכר וניתנה לו אופציה לרכוש כ-296 אלף מניות נוספות ממבטח שמיר ומפימי. אם כך, הרי שהסכום שתניב הצעת המכר עשוי לצמוח ב-39 מיליון שקל נוספים.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully