בורסות אירופה נסגרו בירידות על רקע מגמה שלילית במגזרי השבבים, הטלקום והקמעונות. פתיחה שלילית של המסחר בוול סטריט העיבה אף היא על השווקים, כמו גם נתוני מקרו שפורסמו היום באירופה והצביעו על ירידה בבטחון הצרכנים בגרמניה ובצרפת. בורסת לונדון נסגרה בירידה של 1.2%; בורסת פרנקפורט ירדה 1.1%; בורסת פאריס איבדה 1.6%. מדד יורופירסט 300 ירד ב-1.3% לרמתו הנמוכה ביותר מאז ה-28 בינואר.
המסחר בוול סטריט נפתח היום בירידות על רקע ירידה מפתיעה של 2.8% בהזמנות למוצרים בני קיימא בארה"ב בחודש מארס - הירידה החדה זה למעלה משנתיים. זאת, על רקע נפילה חדה בהזמנות למטוסים. כך דיווח היום משרד המסחר האמריקאי. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה של 0.3% בהזמנות במארס.
מדד בטחון הצרכנים בגרמניה ירד באפריל לראשונה זה שמונה חודשים ל-4.9 נקודות. נתוני המדד למארס תוקנו כלפי מטה ל-5.1 נקודות. מדד ה-GfK סוקר כ-2,000 איש וחוזה הוצאות חודשיות לגבי החודש הבא. בצרפת נרשמה ירידה בבטחון העסקים לרמה הנמוכה זה שנה וחצי - 97 נקודות, לעומת 101 נקודות במארס. מדד בטחון העסקים של לשכת הסטטיסטיקה הצרפתית אינסי היה נמוך מתחזיות האנסליטים.
ST מיקרו (סימול STM.PA), יצרנית השבבים השנייה בגודלה באירופה, נפלה ב-5.7% לאחר שהורידה את תחזית המכירות שלה לרבעון השני ורשמה תוצאות נמוכות מהתחזיות ברבעון הראשון.
החברה צופה מכירות בטווח של 2.23-2.06 מיליארד דולר, לעומת ממוצע הערכות אנליסטים של 2.23 מיליארד דולר לפי סקר של תומסון פייננשל. מנכ"ל ST מיקרו, קרלו בוזוטי, ייחס את הורדת התחזיות לירידת מחירים צפויה בשבבי הזיכרון לטלפונים סלולריים - אחד השווקים העיקריים של החברה. אתמול דיווחה גם יצרנית השבבים אינפיניון על תוצאות מאכזבות.
בכך היתה ST מיקרו ליצרנית השבבים האירופית השלישית המפספסת את התחזיות ומספקת תחזית מאכזבת בתוך יומיים. אינפיניון, יצרנית השבבים השנייה בגודלה באירופה, ירדה 1.3%; ASML, יצרנית ציוד השבבים הגדולה באירופה, ירדה ב-1.8%.
ענקית התעשייה האירופית סימנס (סימול SIEGn.DE) ירדה ב-1.9% לאחר שהחמיצה את תחזיות האנליסטים ורשמה רווח תפעולי רבעוני כמעט ללא שינוי על בסיס עלייה קלה במכירות. חטיבת הטלפונים הניידים המפסידה המשיכה להעיב על תוצאותיה של החברה. סימנס אמרה כי תפריד את החטיבה, שרשמה הפסד תפעולי של 138 מיליון יורו ברבעון השני של שנת הכספים, לישות משפטית נפרדת וכי היא בטוחה כי תמצא פתרון עם שותף אחד או יותר. נוקיה, יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם, ירדה ב-1%.
דויטשה טלקום (סימול DTEGn.DE), חברת הטלקום הממשלתית של גרמניה ירדה ב-4.8% לאחר שאמרה אתמול כי אין בכוונתה למכור את חטיבת הסלולר האמריקאית שלה, טי-מובייל. עוד בלטו לרעה במגזר פראנס טלקום וכייבל אנד וויירלס שירדו ב-1.6% וב-2.4% בהתאמה.
ירידות נרשמו במגזר הקמעונות: הקמעונאית הצרפתית Casino Guichard ורשת העשה-זאת-בעצמך הבריטית קינגפישר ירדו ב-3.3% וב-6.5% על רקע תחזיות מאכזבות.
אירופה: מגזרי השבבים והטלקום הובילו הבורסות לשפל של שלושה חודשים; לונדון ירדה 1.2%
TheMarker
27.4.2005 / 19:59