וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק החלום של משפחת דוברובסקי: דפרון מלווה 12 מיליון שקל בלי תאריך פירעון

עומר שרביט

2.5.2005 / 9:52

האב רפאל והאחים לאה, יוסף ושלמה יקבלו עד 3 מ' ש' כל אחד בלי לתת בטחונות ויידרשו להחזיר את ההלוואה רק אם יאבדו השליטה בחברה; דפרון סיימה השנתיים האחרונות בהפסד של 7.8 מ' ש'



אכזריים חיי השכירים הקמים לעמל יומם כדי לא לפגר בתשלומי המשכנתא, לממן משיכת יתר או סתם לשלם שכר דירה. מי מאיתנו לא חלם על בנק פרטי, כזה שנותן לנו חמצן מזומנים לצריכה נטולת דאגות. בנק שמחלק כסף בלי לבקש בטחונות ושעבודים על הדירה או המכונית.



אותו גוף פיננסי, נקרא לו "בנק החלומות", ילווה לנו את הכסף ויסמוך על רצוננו הטוב להחזר ההלוואה, כלומר - לא יקבע תאריכים קבועים לתשלומי קרן וריבית. במקום ריבית רצחנית, שבמקרים מסוימים עשוייה להגיע למעל 15%, בנק החלומות יגבה מאיתנו ריבית צמודת מדד בשיעור הגון של 4% - לא יקר ולא זול.



משפחת דוברובסקי מצאה בנק כזה: קוראים לו דפרון , ולעתים הוא משמש גם כחברה בורסאית לייצור מוצרי נייר.



דפרון נשלטת בידי המשפחה, בתוספת ה"מטרד" הידוע בשם הציבור. החברה הודיעה אתמול כי היא מבקשת לאשר לאבא רפאל, בניו יוסף, שלמה ובתו לאה, הלוואה חלומית כזו שתוארה לעיל: ההלוואה, בסך 3 מיליון שקל לכל אחד, תינתן בלי בטחונות, בלי תאריך לפירעון, ובריבית של 4% צמוד למדד בתוספת מע"מ.



ההלוואה היא למטרות אישיות וכאמור, הלווים יכולים להחזיר אותה מתי שירצו. מתי בכל זאת יידרש פרעון מיידי? רק אם בני המשפחה יאבדו את גרעין השליטה בחברה.



דפרון סיימה את השנתיים האחרונות עם הפסד מצטבר של 7.8 מיליון שקל. ב-2004 הסתכמה עלות השכר של רפאל ויוסף דוברובסקי ב-690 אלף שקל כל אחד.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully