וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סנאטור בארה"ב: "פנסיונרים לא זקוקים לבית גדול, יוכלו לממן הפנסיה באמצעות מכירתו"

נמרוד הלפרן

4.5.2005 / 19:32

כך אמר במסגרת הדיון על תוכנית להפרטת הביטוח הלאומי בארה"ב; לדבריו, הפנסיונירים יוכלו להתמודד עם מצב בו יפסידו חלק מכספי הפנסיה בעקבות השקעתם בני"ע



"הפנסיונרים בארה"ב אינם זקוקים לבתים גדולים, ולכן הם יוכלו למכור אותם כדי לממן את תקופת הפנסיה שלהם" - כך אמר הסנאטור ג'ורג' אלן בתוכנית הטלוויזיה "פגוש את העיתונות" בתחילת השבוע.



דבריו של אלן באים על רקע כוונתו של הנשיא ג'ורג' וו. בוש, להפריט את מערכת הביטוח הלאומי בארה"ב ולאפשר לעובדים להמיר חלק מההפרשות לביטוח הלאומי לתוכניות חיסכון פרטיות, לתקופת הפנסיה. בדבריו, הודה הסנאטור הרפובליקאי ממדינת וירג'יניה, כי התוכנית לאפשר לעובדים להשקיע את כספי הפנסיה שלהם בניירות ערך, עלולה לגרום לחלקם להפסיד כספים במקרה של נפילה בשווקים. עם זאת, הוסיף, פנסיונרים יוכלו למכור את בתיהם, ובתוך כך לחסוך לעצמם את עבודות הגיזום של הדשא והגדרות החיות, ובכסף שיקבלו ממכירת מעונם יוכלו להתקיים בתקופת הפנסיה.



"בהגיעם לגיל הפנסיה", אמר אלן בתגובה לאלה שהתייחסו להצעתו לפנסיונרים, "אנשים רבים אינם זקוקים עוד לבית גדול, משום שהם אינם רוצים עוד לגזום את הדשא ואת הגדרות החיות, מה גם שמכירתו תועיל לכלכלה".

הנשיא בוש הציג לראשונה את תוכניתו המפורטת להפרטת מערכת הביטוח הלאומי בארה"ב, בנאום על מצב האומה בחודש פברואר. מדובר בתוכנית שתאפשר לעובדים להמיר חלק מההפרשות לביטוח הלאומי לתוכניות חיסכון פרטיות לפנסיה.



להתלהטות הויכוח סביב תוכניתו של הנשיא בוש, תרמו גם דברים שאמר היום חבר בית הנבחרים הרפובליקאי מקליפורניה ביל תומס, יו"ר ועדת התקציב של בית הנבחרים, אשר הציע להפוך את הצעת החוק של התוכנית לחבילת חוקים רחבה יותר, שתכלול גם תמריצים חדשים לעידוד צבירת חסכונות והטבות ארוכות טווח בתחום הבריאות. מימון התוספות לחוק עשוי לבוא בחלקו מהטלת מס צריכה כלשהו, אמרו גורמים המקורבים לתומס, אשר הטיל בעבר ספק בנחיצותה של תוכנית בוש, להמיר הפרשות לביטוח לאומי לתוכניות חיסכון פרטיות.



הביטוח הלאומי בארה"ב צפוי להגיע לגרעונות ענק כבר ב-2018, בשל הזדקנות האוכלוסיה והגעת דור ה"בייבי בום" לגיל הפרישה בשנים הקרובות. כלכלנים רבים מעריכים כי מערכת הביטוח הלאומי לא תוכל להמשיך להתקיים זמן רב במתכונתה הנוכחית.



בוש מבקש לפתור את הבעיות המבניות בביטוח הלאומי באופן סופי, וקבע מספר דרכי פעולה אפשריות להשגת מטרה זו. בין השאר מבקש הנשיא האמריקאי להעניק אופציה לאזרחים מתחת לגיל 55, החל מ-2009, להעביר חלקים ממס ההכנסה שלהם לחשבונות פרטיים אותם ניתן להשקיע בניירות ערך. כיום, מס של 12.4% המתחלק בין העובד למעביד מממן את מערכת ביטוח הבריאות הנוכחית. במסגרת התוכנית של בוש, יוכלו עובדים להעביר עד 4% ממשכורתם - מתוך הפרשה זו - לחשבונות פרטיים. בשנים הראשונות תהיה הפרשה זו מוגבלת באלף דולר לשנה, ולאחר מכן תגדל באופן הדרגתי.



חשבונות אלה ינוהלו באופן מרוכז על ידי גוף מיוחד, והעובדים יוכלו לבחור מניות ואג"ח מסוימות שנבחרו על ידי גוף זה - השקעות שמרניות ובטוחות למדי. לא ניתן יהיה להוציא כספים מחשבונות אלה לפני הפרישה, אך ניתן יהיה להורישם לדורות הבאים.



במפלגה הדמוקרטית ישנה התנגדות נרחבת לתוכניתו של בוש ולדברי ראשיה בכוונתם להשתדל למנוע את יישומה. ראש הסיעה הדמוקרטית בסנאט, הארי ריד, אמר מוקדם יותר השנה כי "התוכנית של בוש אינה באמת רפורמה בביטוח הלאומי, אלא רולטה בביטוח הלאומי". גם בקרב הרפובליקנים נשמעה ביקורת רבה, בשל עלויותיה הגדולות של התכנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully