ויליפוד , העוסקת ביבוא ובהפצה של מוצרי מזון ושנמצאת בשליטת האחים צבי ויוסף ויליגר, מסיימת את הרבעון הראשון של השנה עם ירידה של 9% בהכנסות ל-40.4 מיליון שקל. בשורה התחתונה עלה הרווח הנקי ב-373% ל-7.8 מיליון שקל. לשיפור זה תרם בעיקר רווח הון ממכירת כ-4% מניות החברה הבת בוול סטריט.
את הירידה בשורה העליונה מסבירה החברה בעיתוי חג הפסח שחל השנה בסוף חודש אפריל לעומת תחילת החודש בשנה שעברה, כך שתוצאות אלה יצורפו לרבעון השני של השנה. שיעור הרווח הגולמי של החברה עלה ל-21.4% לעומת 19.5% בשורה התחתונה. מבחינה תפעולית מציגה החברה עלייה של 59% ברווח ל-2.6 מיליון שקל, שנבע מירידה של 1.5 מיליון שקל בהוצאות המכירה בגלל מסע פרסומי שחל ברבעון הראשון של 2004. הרווח התפעולי מהווה 6% מממחזור ההכנסות של החברה, לעומת 4% ברבעון המקביל.
פעילותה השוטפת של החברה ייצרה לה תזרים מזומנים של 4.6 מיליון שקל לעומת תזרים מזומנים חיובי של 16 מיליון שקל - שיפור שנבע בעיקרו מירידה של 2 מיליון בסעיף הלקוחות לעומת עלייה של 11 מיליון שקל ברבעון המקביל. הונה העצמי של החברה הסתכם ב-89 מיליון שקל, ומהווה כ-58% מהמאזן, כשהחברה מימנה את פעילותה כמעט ללא שימוש בהון זר עד סוף הרבעון הראשון. לאחר פרסום הדו"ח הנפיקה החברה אג"ח בהיקף של 42 מיליון שקל, כך שדבר זה ישנה את רמת המינוף ברבעון הנוכחי.
עיתוי חג הפסח השנה שחק הכנסותיה של ויליפוד
נתן שבע
5.5.2005 / 11:54