וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יוניטרוניקס ממשיכה במסורת: עלייה בהכנסות על פני 14 רבעונים רצופים

טל לוי

5.5.2005 / 13:00

החברה, העוסקת באוטומציה בתחום התעשייה, רשמה גידול של 46% בהכנסותיה שהסתכמו ב-19.6 מיליון שקל; מנכ"ל החברה זכה לבונוס הכולל מענק של 400 אלף ו-7.5% מהרווח לשנים הבאות



הכנסותיה של יוניטרוניקס גדלו ב-46% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והסתכמו ב-19.6 מיליון שקל. גם הרווח הנקי רשם עלייה נאה של 58%, והסתכם ב-814 אלף שקל. הרווח התפעולי, לעומת זאת, רשם עלייה מתונה יותר של 8.5% והסתכם ב-1.2 מיליון שקל. הדו"חות משקפים המשך גידול בהכנסות מזה 14 רבעונים ברציפות.



נכסי החברה פחתו ב-2% בשלושת החודשים האחרונים, ועמדו על כ-92 מיליון שקל. החברה מנמקת ירידה זו בירידה בסעיף הלקוחות והכנסות כתוצאה מהתקדמות בביצוע פרויקטים חדשים וקיימים מתחילת 2005. גם המלאי שבידי החברה פחת ב-13% ל-8.6 מיליון שקל לעומת הרבעון הקודם, עקב שכלול נושא הרכש והתאמתו לצפי הייצור של החברה.







שיעור הרווח הגולמי (הרווח הגולמי ביחס למכירות) עמד בסוף הרבעון הראשון על 30% לעומת 36% ברבעון המקביל.



פילוח פעילות החברה מראה כי מכירות חטיבת המוצרים, שעוסקת פיתוח, בייצור ובשיווק של בקרים לשליטה ובקרה על מכונות תעשיתיות, הסתכמו ברבעון החולף ב-2.5 מיליון שקל (שהיוו 13% מהכנסות) לעומת 1.7 מיליון שקל (שהיוו 12.5% מההכנסות) ברבעון המקביל. עלייה זו באה על חשבון צמצום הפעילות בתחום המערכות - חטיבה העוסקת במערכות שליטה אוטומטיות למחסנים - פעילות שמכירותיה הסתכמו ברבעון הראשון של השנה ב-1.4 מיליון שקל, לעומת 1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל.



הוצאות ההנהלה והכלליות זינקו ב-74%, והסתכמו ב-1.6 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל. העלייה הניכרת בהוצאות ההנהלה של החברה נעוצה בהפרשה חד פעמית של 150 אלף שקל לחובות מסופקים, בנוסף לרישום הוצאה חד פעמית שנבעה מעלויות ההרשמה למסחר בבורסה. קופת המזומנים והבטוחות הסחירות של החברה הסתכמה ב-49 מיליון שקל, עלייה של 2%% סוף שנת 2004.



לפני כחודשיים זכה חיים שני, מנכ"ל החברה, לבונוס נאה של 400 אלף שקל, ולמענק שנתי בסך 7.5% מהרווח לפני מס עבור כל שנה החל משנת 2005, ולמשך כל זמן כהונתו כמנכ"ל. שני משתכר 15 אלף דולר לחודש. הדירקטוריון נימק את ההחלטה בדבר מתן הבונוס בתרומתו המוצלחת של שני לגידול המתמיד בהכנסות החברה בשנים האחרונות.



בתחילת השנה חתמה יוניטרוניקס על שני חוזים בולטים: הראשון, בהיקף של 2.5 מיליון שקל להקמת מערכת אחסון אוטומטית עבור יצרן פלסטיק מקיסריה, והשני, בהיקף של 23.5 מיליון שקל, להרחבת פרויקט מחסן אוטומטי עבור לקוח בישראל.



יוניטרוניקס עוסקת בפיתוח, בייצור, בשיווק בינלאומי ובמכירה של מוצרי אוטומציה תעשייתית המשמשים לבקרה של מכונות ומערכות ייצור. החברה מספקת גם שירותי תכנון, הקמה ואחזקה של פרויקטים למיכון מערכות ייצור ולוגיסטיקה, וכן פועלת בתחום המחסנים האוטומטיים. מוצרי החברה נמכרים באמצעות מערך הפצה בינלאומי הכולל כ-110 מפיצים בעולם, ובאמצעות חברה בת בבעלות מלאה בארצות הברית. מניות יוניטרוניקס נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובבורסת EuroNext בבלגיה (UNIT).



מתחילת השנה עלתה מניית החברה בכ-44%, והיא נסחרת לפי שווי שוק של 86 מיליון שקל.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully