מאת עומרי כהן והרצל לקס
לאחר שניתקה ממנה בגילגול קודם לפני 9 שנים, חוזרת אורן סמיקונדקטור לשליטה של חברת השבבים צורן . צורן תרכוש מאלרון, זרוע ההשקעות בטכנולוגיה של קבוצת אי.די.בי, 41% ממניות אורן תמורת 19 מיליון דולר, המשקפים לחברה מיקנעם שווי של 53.5 מיליון דולר. צורן, שהחזיקה עד כה ב-17% ממניות אורן, תשלם 44.6 מיליון דולר במזומן ובמניות עבור יתרת מניות אורן.
זוהי עסקה גדולה שנייה עליה מודיעה אלרון ביום אחד, והיא מצטרפת להודעה שלה הבוקר על השקעה בת 19 מיליון דולר, בדיוק תמורת המימוש מאורן, ב-25% מחברת טלדאטה. אלרון תרשום רווח הון של 16 מיליון דולר עם השלמת העסקה, וזו תצטרף לרווח הון בן כ-40 מיליון דולר שתרשום אלרון ברבעון השני בגין מכירת מרבית אחזקתה בפרטנר. לאלרון יש עדיין קופת מזומנים שמנה בת כ-230 מיליון דולר הממתינה להשקעות חדשות ולחלוקת דיווידנדים למעלה לקבוצת אי.די.בי.
מצורן נמסר כי החברה מצפה להשלים את העסקה עוד במהלך הרבעון הנוכחי, לאחר קבלת כל האישורים המתאימים. להערכת החברה, לרכישה לא תהיה השפעה מהותית על התחזיות שפירסמה לאחרונה, בנוגע לביצועים שתציג ברבעון השני של 2005. אורן סמינקודקטור מפתחת שבבים עבור שידורי טלוויזה דיגיטליים.
אלרון משקיעה ומממשת במקביל: תמכור את אחזקתה באורן סמיקונדקטור לצורן תמורת 19 מיליון דולר
עומרי כהן
9.5.2005 / 10:58