וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קומברס משתפרת - הבונוסים חוזרים: קובי אלכסנדר קיבל ב-2004 בונוס של 900 אלף דולר ושכר של 670 אלף דולר

שירלי יום-טוב

9.5.2005 / 17:44

חמישה בכירים בחברה קיבלו בונוסים בהיקף מצטבר של 2.4 מיליון דולר ושכר כולל של 1.9 מיליון דולר; החברה מבקשת אישור לתוכנית לחלוקת 6 מיליון אופציות חדשות - פי 2.4 מב-2004



בשלוש השנים האחרונות הסתפקו רוב בכירי חברת קומברס טכנולוג'י במשכורת שנתית נדיבה למדי ובהטבות נוספות כמו אופציות, אך לא זכו בבונוסים. בטבלה, המסכמת את סעיפי הפיצוי השונים לבכירים ומופיעה בכל שנה במסמך לזימון אסיפת בעלי המניות, נותר טור הבונוסים מיותם. השנה, הוא התמלא אחר כבוד - חמשת בכירי קומברס טכנולוג'י, ובראשם קובי אלכסנדר, היו"ר והמנכ"ל, זכו בשנה שעברה לבונוסים בהיקף מצטבר של 2.4 מיליון דולר, בנוסף לשכר כולל בהיקף של 1.9 מיליון דולר.



קומברס, המתמחה בפתרונות ערך מוסף לחברות תקשורת, ולה שתי חברות בנות - ורינט ואולטיקום, חזרה לרווח של 57 מיליון דולר ב-2004, לאחר שנתיים של הפסדים. את הביטוי לשיפור הבולט בתוצאות העסקיות של החברה, ניתן לראות גם בגובה הבונוס שקיבל אלכסנדר - 900 אלף דולר עבור השנה שעברה. בונוס בגובה של חצי מיליון דולר ניתן אמנם לאלכסנדר גם עבור שנת 2003, אולם אז הוא ויתר עליו והסתפק בשכרו השנתי בגובה 670 אלף דולר. שכר זה נותר זהה ב-2004.



הבונוסים של בכירי קומברס נקבעים על ידי ועדה חיצונית המורכבת מדירקטורים חיצוניים. סכום הבונוס נקבע על פי נוסחה מתמטית שנקבעת בתחילת השנה ומבוססת על רווחי החברה ומכירותיה. הבונוס של אלכסנדר הוא הגבוה ביותר, אך זאבי ברגמן, מנכ"ל קומברס (CNS לשעבר) ודיוויד קריינברג, סמנכ"ל הכספים, לא נותרו הרחק מאחור. ברגמן זכה לבונוס של כ-536 אלף דולר, בנוסף לשכר שנתי של כ-220 אלף דולר. ב-2003 היה שכרו של ברגמן נמוך יותר והסתכם בכ-161 אלף דולר.
קריינברג קיבל בונוס של כ-450 אלף דולר, לצד שכר של 325 אלף דולר. ב-2003 היה שכרו 262 אלף דולר.



שני בכירים נוספים בחברה האם הם דן בודנר, נשיא ומנכ"ל ורינט ושון אוסבורן, נשיא ומנכ"ל אולטיקום . בודנר זכה ב-2004 לבונוס של כ-335 אלף דולר ושכר של 400 אלף דולר, ואוסבורן קיבל בונוס של 200 אלף דולר ושכר של 240 אלף דולר.



אסיפת בעלי המניות תתבקש לאשר, בין היתר, את אימוצה של תוכנית אופציות לשנת 2005 ובה לא פחות מ-6 מיליון אופציות, שעשויות להגיע לבסוף לעובדים ומנהלים. בשנה שעברה התבקשה אסיפת בעלי המניות לאשר תוכנית אופציות ובה 2.5 מיליון אופציות בלבד. הגידול במספר האופציות הנכללות בתוכנית החדשה מגיע למרות שהחברה ציינה באחרונה כי תקטין בהדרגה את כמות האופציות המחולקות. זאת על רקע התקן החשבונאי שייכנס לתוקף ב-2006, יחייב הכללת עלותן המלאה של האופציות בדו"ח רווח והפסד, וצפוי להקטין את רווחיה של קומברס. החברה ציינה עוד באחרונה, כי בעלי המניות אינם מוכנים להמשיך ולהעלים עין מהדילול הנגרם בשל מימושן של אופציות אלה למניות, והגעתן לשוק.



מפת בעלי המניות הגדולים של קומברס כוללת את חברת קרנות הנאמנות האמריקאית, פידליטי, עם 13.8% מהחברה; אלכסנדר במקום השני, עם 2.2% מהחברה, חבילה של 4.5 מיליון מניות ואופציות בשווי של 100 מיליון דולר. 4.2 מיליון אופציות יכול אלכסנדר לממש כבר בחודש הקרוב, אם ירצה בכך.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully