וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיסקו אישרה כי נגנב קוד תוכנה של נתבי החברה האחראים לחלק גדול מתעבורת האינטרנט בעולם

סוכנויות הידיעות

10.5.2005 / 10:46

"ניו יורק טיימס" דיווח כי זהו חלק מגל פריצות למתקנים רגישים, ביניהם מעבדות מחקר, נאס"א וצבא ארה"ב; החקירה מתמקדת בצעיר שפרץ למחשבי אוניברסיטה בשוודיה



ענקית המחשוב סיסקו הודיעה כי אחת מרשתותיה נפרצה בשל הפרת מדיניות אבטחת המידע בחברה. בשל כך התפרסמו בשנה שעברה חלקים מקוד התוכנה שלה במספר אתרי אינטרנט. קוד התוכנה שנגנב היה חלק ממערכת ההפעלה של הנתבים של סיסקו, האחראים לניתוב רוב התעבורה באינטרנט. סיסקו אמרה כי בשוודיה נעצר האקר החשוד במעשה, אך שוחרר. בספטמבר נעצר צעיר בריטי בחשד למעשה, אך שוחרר ללא הגשת אישום נגדו, לדברי מקורות.



לפי "ניו יורק טיימס", גניבת הקוד של סיסקו היא רק חלק מסדרת פריצות למוסדות, כמו אוניברסיטאות, מעבדות מחקר, נאס"א וצבא ארה"ב. לדברי החוקרים, העוקבים אחר הפריצות כבר כמעט שנה, לא ברור האם מדובר באדם אחד או בקבוצת אנשים, אך מוקד הפעילות הוא כנראה באירופה, בה מתרחשות רוב הפריצות. החוקרים אמרו כי הפריצות נעשו באמצעות ניצול חורים ברשתות האבטחה של המערכות שנפרצו, ולא ברור כמה מידע נגנב או הושמד.



סיסקו, ששיתפה פעולה עם הרשויות לחקירת המקרה, הדגישה כי החקירה העלתה שגניבת קוד התוכנה התאפשרה בשל הפרת תקנות אבטחת המידע של החברה, ולא בשל פרצה במערכות ובשירותים של סיסקו. דוברת החברה אמרה גם כי "סיסקו מאמינה שהקוד הגנוב אינו מהווה סכנה לרשתות הלקוחות".



הפריצות מדגישות עד כמה ניתן לפרוץ מערכות המחוברות לאינטרנט - אפילו מערכות מתוחכמות ומורכבות - ועד כמה קשה לעקוב ולתפוס את האחראים לפריצות.



החקירה מתמקדת עתה לפי "ניו יורק טיימס" בצעיר בן 16 משוודיה שהואשם במארס בפריצה למחשבי האוניברסיטה בעיר מושבו - אופסאלה. מעקב אחר הפריצות למערכות האמריקאיות הוביל גם הוא בסופו של דבר לאופסאלה. הבולשת הפדרלית (FBI) - אחד הגופים החוקרים את הפרשה - אמרה כי "נראה שהפעילות הפושעת הפסיקה כתוצאה מהפעולות שננקטו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully