וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא רק חברות מפסידות: מטל-טק גייסה 20 מיליון דולר ב-AIM לפי שווי שוק של 95 מיליון דולר

אפרת נוימן

10.5.2005 / 16:42

תחל להיסחר ביום שישי הקרוב; ב-2004 רשמה מטל-טק רווח נקי של 8.8 מ' ד' במחזור של 59 מ' ד'; מנהל הכספים: "ב-AIM מחפשים חברות בשלות כמו מטל-טק ולא חברות עם הכנסות זעומות והפסדים"

אל החברות הישראליות הנסחרות ב-AIM תצטרף ביום שישי הקרוב חברת מטל-טק מרמת חובב. "החברה השלימה השבוע גיוס של 20 מיליון דולר לפי שווי חברה של 95 מיליון דולר", אמר היום ל-TheMarker מודי אשכנזי, מנהל הכספים של החברה.

"ב-2004 הרוויחה מטל-טק 8.8 מיליון דולר במחזור של 59 מיליון דולר. זאת, לעומת הכנסות של 18 מיליון דולר והפסד של כמיליון דולר ב-2003". החברה גם ייצרה יותר מ-10 מיליון דולר מפעילות שוטפת", הוסיף אשכנזי. "מטל-טק תהיה החברה הראשונה ב-AIM שמרוויחה ומחלקת דיווידנדים ואני מקווה שנצליח לשפר את השם של הישראליות שם. ההרגשה שלי שמחפשים ב-AIM חברות יותר בשלות כמו מטל-טק ולא חברות עם הכנסות זעומות והפסדים".

מטל-טק, הממוקמת ברמת חובב, עוסקת בייצור מתכות ובמיחזור מתכות. המנכ"ל - רן מימון, מסביר מדוע בחרה מטל-טק בבורסה בלונדון כיעד להנפקה: "החברה בחרה להנפיק בלונדון, משום שבבירה הבריטית שוכנת בורסת המתכות החשובה והגדולה בעולם. בשל החשיפה לשוק המתכות יכולים המשקיעים המוסדיים הבריטים להעריך טוב יותר את היכולות ואת הטכנולוגיות של חברות בתחום".

את ההנפקה הוביל בית ההשקעות הבריטי דורלאקר (Durlacher). אשכנזי מציין כי על פי התחזית של החתמים ב-2005 יעלו הכנסות מטל-טק ל-77 מיליון דולר.

לאחר ההנפקה מחזיק מימון בכ-8% ממניות מטל-טק. חברה דנית בשם HILA מחזיקה בכ-71% והציבור מחזיק ב-21%. "החברה לא גייסה עד היום כסף מקרנות והיא מימנה את פעילותה באשראי בנקאי ובהון עצמי", ציין אשכנזי.

מטל-טק הוקמה ב-'89 כפרויקט סביבתי בידי חברת הדלק פז. החברה מתמחה בייצור אבקות מתכת מסוג טונגסטן ומוליבדניום, המשמש בעיקר כתוסף בייצור נירוסטה. הטונגסטן מיוצר במפעל החברה ברמת חובב. המוליבדניום מיוצר במפעלים בחו"ל שבהם יש למטל-טק בעלות חלקית. מפעל אחד נמצא באוזבקיסטן והשני במונגוליה. השותפות של מטל-טק במפעלים אלו הן חברות ממשלתיות מקומיות, המחזיקות במכרות מתכת במדינות הללו.

המפעל ברמת חובב המעסיק כ-100 עובדים (כ-70% מהם מהנדסים ומומחים למתכות מבריה"מ לשעבר), עוסק גם במיחזור מתכות וסוללות ליתיום. בנוסף, מטל-טק עוסקת בפרויקטים בינלאומיים, הכוללים ייזום, תכנון, הקמה והפעלה של מפעלים, בעיקר במדינות בריה"מ לשעבר ובאסיה.

"מטל-טק אינה מוכרת חלומות. אנחנו חברה שמייצרת ומרוויחה כסף", סיכם מימון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully