חברת נתיבי איילון פירסמה אתמול את המכרז להרחבת רחוב קפלן בתל אביב לשישה נתיבים, בהשקעה של 50 מיליון שקל. רחוב קפלן מחבר את דרך בגין לרחוב אבן גבירול, ומהווה את אחד מצירי התנועה המרכזיים המובילים אל תל אביב וממנה. הרחבתו נועדה לשפר את הנגישות למרכז העיר בכלל ואל פרויקט דרום הקריה המקודם בימים אלה לאורך הציר.
העבודות צפויות להימשך כ-24 חודשים ויכללו עבודות סלילה והעתקה וביצוע של תשתיות. המכרז צפוי להיסגר ביולי.
לדברי מנכ"ל חברת נתיבי איילון, אריה בר, העבודות יימשכו זמן רב יחסית במטרה להקל את עומסי התנועה. "אנחנו נתחיל בציר הדרומי, כך שהתנועה לא תיפגע, ולאחר 12 חודשים נסיט את התנועה לציר זה ונעבוד על הציר הצפוני 12 חודשים נוספים", הוא אמר. להערכתו, העבודות במקום יתחילו באוגוסט.
ועדות התכנון בחנו שש חלופות להרחבה, ולבסוף הוחלט על הרחבת הרחוב לשישה נתיבי תנועה, שלושה בכל כיוון. לצורך כך, הוזזו בשבועות האחרונים חמישה מבנים לשימור מתקופת הטמפלרים, במבצע הנדסי מורכב.
הרחבת רחוב קפלן היא חלק מפרויקט דרום הקריה, הכולל בין היתר שימור של יותר מ-30 מבנים היסטוריים, והקמת מגדלי משרדים על שטח שבו נמצאים כיום משרדי הצבא, בחלקה הדרומי של הקריה. עלות פרויקט דרום הקריה כולו נאמדת ב-400 מיליון דולר.
מהנדס העיר תל אביב, דני קייזר, אמר כי מדובר באחד המכרזים החשובים באזור תל אביב.
פורסם המכרז להרחבת רחוב קפלן בת"א לשישה נתיבים בהשקעה של 50 מיליון שקל
שרון קדמי
11.5.2005 / 7:45