וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת הטלוויזיה פרוזיבן סאט1 של חיים סבן רשמה עלייה של 14% ברווח הנקי בשל קיצוצים בהוצאות

מיכל רמתי

15.5.2005 / 9:40

החברה הגרמנית רשמה רווח של 36 מיליון דולר למרות ירידה של 1.4% בהכנסות על רקע שוק הפרסום החלש; כמו כן אמרה החברה כי היא צופה היחלשות בשוק הפרסום הגרמני



פרוזיבן סאט1 מדיה, חברת הטלוויזיה בתשלום הגדולה בגרמניה, רשמה עלייה של 14% ברווח הנקי ברבעון ל-28.7 מיליון יורו (36 מיליון דולר). החברה ייחסה את העלייה ברווחים לקיצוצים בעלויות ותחומי פעילות חדשים. עם זאת, הכנסות החברה ברבעון ירדו ב-1.4% לעומת התקופה המקבילה ל-430 מיליון יורו (550 מיליון דולר). החברה אמרה כי היא צופה עלייה ברווחים ובהכנסות ב-2005, אך כי שוק הפרסום בגרמניה יצטמצם במהלך 2005 בכ-2%.



"השנה החלה חלש יותר מהצפוי", אמר מנכ"ל פרוזיבן, גיום דה פוש. "הכלכלה הגרמנית המקרטעת עדיין מונעת מחברות להגדיל את ההוצאות על פרסום", הוסיף. דה פוש אמר כי קיצוץ נוסף בעלויות ועלייה בהכנסות יאפשרו לפרוזיבן סאט1 לעמוד בתחזיותיה לשנת 2005 כולה. מאז הרבעון הראשון של 2004 הצטמצם כוח העבודה של פרוזיבן סאט1 ב-50 עובדים, או כ-2% מכוח העבודה.



החברה מתכוונת גם להכפיל את ההכנסות שאינן מפרסום ל-14% עד 2007 לעומת 7% ב-2004. בשנה הנוכחית צופה פרוזיבן כי חלק זה של ההכנסות יעלה על 10%. רכישת יוביה מדיה, המתמחה בשירותים אינטראקטיוויים, במארס סייעה לעלייה ברווחים ברבעון הראשון, ופרוזיבן סאט1 צופה כי ההכנסות מחטיבה זו, האחראית על ערוץ חידוני הטלוויזיה 9Live וערוץ הנסיעות סוננקלאר, ילכו ויצמחו עוד יותר. החברה מתכוונת להגדיל את היצע השירותים האינטראקטיוויים בתשלום ולהתרחב בתחום השירותים הסלולריים על מנת לחזק את בסיס ההכנסות שאינו תלוי פרסום.



ארבעת התחנות של פרוזיבן סאט1 הגיעו יחדיו לנתח שוק של 30% ברבעון בקרב בני 14-49, קהל היעד החשוב עבור מפרסמים. הכנסות הערוץ סאט1 ירדו ב-3% ל-186.9 מיליון יורו (240 מיליון דולר). ערוץ פרוזיבן רשם עלייה של 10.3% בהכנסות ל-192.4 מיליון יורו (247 מיליון דולר), אך על רקע עלויות מכירות גבוהות יותר נרשמה ירידה ברווחי הערוץ - הרווח לפני מס ירד ב-25.6% ל-25.9 מיליון יורו (33 מיליון דולר). ערוץ קאבל1 רשם עלייה של 6% בהכנסות ל-49.1 מיליון יורו (63 מיליון דולר) ושילש את הרווח לפני מס. ערוץ 24N רשם עלייה של 14.4% בהכנסות ל-19.9 מיליון יורו (25 מיליון דולר).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully