וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית הביטוח AIG עלולה לפטר בכירים נוספים בחברה בשל פרשת ההונאות שביצעה

סוכנויות הידיעות

16.5.2005 / 14:29

כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל"; לפי העיתון, לפחות שישה מנהלים בכירים ב-AIG, רובם בחטיבות הפיננסיות, עלולים להיות מפוטרים במהלך השבועיים הקרובים



ענקית הביטוח AIG עלולה לפטר בכירים נוספים משורותיה בשבועות הקרובים, בשל פרשת ה"תעלולים החשבונאיים" שביצעה החברה. כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל". בעקבות חשיפת פרשה זו פיטרה החברה, בין היתר, גם את מנכ"ל ויו"ר החברה, מוריס "האנק" גרינברג.

ב-14 באפריל הודיעה AIG כי היא נתונה תחת חקירה בנוגע לנסיונות לייפות את מצבה הפיננסי. לפי דיווחים מהחקירה, גרינברג הורה לעובד בחדר המסחר של AIG לרכוש את מניות החברה. תחת תנאים מסוימים, לחברות אסור לרכוש מניות של עצמן, ולא ברור אם תנאים אלה התקיימו כאשר גרינברג נתן את ההוראה.



לפי "וול סטריט ג'ורנל", לפחות שישה מנהלים בכירים ב-AIG, רובם בחטיבות הפיננסיות, עלולים להיות מפוטרים במהלך השבועיים הקרובים. לפי העיתון, מנכ"ל AIG הנוכחי, מרטין סאליבן, וסמנכ"ל הכספים, סטיבן בנסינגר, אינם מואשמים בדבר, ויחזיקו בתפקידם. לעומתם, גו'זף אומנסקי, מנהל בכיר בחברה, משתף פעולה בימים אלה עם התובע הכללי במטרה להביא להפחתת האישומים נגדו, או ביטולם.



לאחרונה הודתה AIG כי ביטול התחבולות החשבונאיות שבהן השתמשה יוביל להקטנת השווי הנקי ב-2.7 מיליארד דולר, או 3.3%. AIG צפויה לפרסם את תוצאותיה לשנת 2004 בסוף החודש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully