וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סהר שלטים מבקשת לפרק את אנגל אירופה בגלל חוב של 56 אלף שקל

ענת רואה

16.5.2005 / 15:13

החברה טוענת כי אנגל אירופה, הנסחרת לפי שווי של 23 מיליון דולר, נמצאת בקשיים; מנכ"ל אנגל אירופה בתגובה: העניין מטופל והחוב יוסדר



מאת ענת רואה ואמיר הלמר



לביהמ"ש המחוזי בתל אביב הוגשה היום בקשה לפירוקה של החברה הציבורית אנגל אירופה, שבשליטת איש העסקים יעקב אנגל, וזאת בשל חוב של 56 אלף שקל.



אנגל אירופה, לשעבר דנבאר, היא חברת השקעות הפועלת בענף הנדל"ן המניב בארץ ובחו"ל. החברה פועלת בעיקר באמצעות החברה הבת אנגל משאבים ופיתוח, אשר מחזיקה בבעלותה בכ-72 אלף מ"ר של שטחי משרדים, מגורים, מסחר ותעשייה המושכרים ברובם. שווייה של החברה בבורסה עומד כיום על 23 מיליון דולר.



את בקשת הפירוק הגישה חברת סהר תעשיות שלטים, הטוענת באמצעות עו"ד איתן ברקוביץ, כי אנגל אירופה לא קיימה פסק דין שניתן כנגדה בבימ"ש השלום בתחילת חודש ינואר, ואשר הורה לה ולחברת כנען פרסום בתנועה, הנמצאת בשליטתה, לשלם לסהר שלטים 56 אלף שקל.



סהר תעשיות טוענת כי במסגרת הליכי הוצל"פ שפתחה נגד חברת אנגל אירופה הוטלו על חשבונות החברה עיקולים, ומהם עולה כי לחברה אין זכויות, נכסים או פקדונות בבנקים.



עוד נטען בבקשת הפירוק כי לאחר שסהר תעשיות ביקשה לממש עיקול על כספים שהיו לאנגל בבנק לאומי, הודיע הבנק כי הוא מקזז את סכום העיקול כנגד חובות החברה כלפיו. לטענת סהר תעשיות, הדבר מעיד כי לאנגל חובות גדולים לנושים שאין ביכולתה לפרוע, ולפיכך היא חדלת פירעון.



מנכ"ל חברת אנגל אירופה, מתי דב, אמר בתגובה כי העניין מטופל והחוב יוסדר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully