אווירה חיובית שרתה היום במרבית שעות היום במסחר בבורסה בתל אביב והמדדים המובילים טיפסו בשיעורים של עד 0.3% כשהם משייטים עדיין במחירי שיא. זרם הדו"חות הטובים של החברות שממשיך וציפייה להמשך דו"חות טובים מצד יתר החברות, ובראשן המגזר הבנקאי, המשיכו לדחוף את השוק קדימה. מדד המעו"ף עלה ב-0.3% ל-679.3 נקודות, מדד תל אביב 100 טיפס ב-0.2% ל-698.83 נקודות ומדד התל טק 15 הוסיף 0.4%. מחזור המסחר הסתכם ב-713 מיליון שקל.
היום נחשפו נתונים נוספים מהתוכנית הכלכלית של שר האוצר, הכוללת הפחתת מסים נוספת במס ההכנסה ובמס החברות בשנים הקרובות. מנגד מודיעה הלמ"ס על האטה בקצב הצמיחה של הכלכלה הישראלית. לאחר צמיחה של 4.4% בשנה שעברה, צמחה הכלכלה ברבעון הראשון בשיעור של 2.9% בלבד.
בשוק הסולידי מטפסים השחרים הארוכים ב-0.2% והתשואה עליהם יורדלת כבר ל-6.16%. הגלילים הארוכים מטפסים בשיעור דומה.
מניות הכימיה מכתשים אגן וכי"ל נלחצו אתמול מטה לאחר הורדות המלצה מ"קנייה" ל"החזק" של בתי השקעות זרים. בדויטשה בנק ציינו כי מחירה של מכתשים בבורסה משקף את שווייה הכלכלי ונקבו במחיר יעד הגבוה ב-5% ממחירה אתמול - 29.1 שקל. בסיטיגרופ העלו את תחזיות הרווח לכי"ל ואת מחיר היעד ל-13.7 שקל (3.13 דולרים) - גבוה ב-6% בלבד ממחירה אתמול בשוק. מכתשים, שאיבדה אתמול 1.7%, נותרה היום ללא שינוי ואילו כי"ל התאוששה בעלייה של 0.6% לאחר ירידה של 1.3% אתמול.
טבע טיפסה ב-0.1% וריכזה את המחזור השני בגודלו בשוק - 60 מיליון שקל. אתמול הודיעה החברה על קבלת אישור גנרי לשיווק וייצור של טבליות ה-Fenofibrate במינון של 54 מ"ג ו-160 מ"ג. המדובר בגירסה הגנרית של הטריקור, שמכירותיו השנתיות במינון זה נאמדות ב-800 מיליון דולר. עם זאת, טבע לא תוכל לשווק בינתיים את הטבליות, מאחר שאבוט שינתה בינתיים את המינון של התרופה המקורית, כך שהחיקוי של טבע אינו דומה למקור. טבע תובעת בבית המשפט את אבוט בטענה כי היא מפירה את התחרות בשוק הגנרי.
הפועלים ולאומי נסחרו אף הן בעליות, כאשר מניית הבנק הגדול במדינה הוסיפה 2.2% וריכזה את המחזור הגבוה בשוק - 75 מיליון שקל. הבנק צפוי לפרסם את דו"חותיו הכספיים ביום חמישי הקרוב בהם צפויים לבנק רווחים גבוהים בגין מכירת אחזקותיו בסיגניצ'ר ובשווקים ממתינים לדיווידנד גבוה שיחלק הבנק. לאומי עלתה ב-0.5%.
אלביט מערכות דיווחה הבוקר על גידול של 8% בהכנסות ל-230 מיליון דולר ועל צמיחה דומה ברווח הנקי ל-13.1 מיליון דולר. המניה הגיבה בעלייה של כ-3.1%.
דו"ח טוב גם לאורמת, שדיווחה על גידול של 20% בהכנסות ל-59.3 מיליון דולר ועל רווח נקי של 8.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. המניה הוסיפה 0.3%.
עוד הצטרפה למדווחים גם שמיר אופטיקה, שסיימה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 33% לכ-20.7 מיליון דולר ועל רווח נקי 1.9 מיליון דולר בדומה לרבעון המקביל. המניה הגיבה לדו"חות בירידה דווקא של 1%.
במנורה גאון הורידו היום את המלצתם למניית בזק מ"קנייה" ל"החזק" ומותירים את מחיר היעד על 5.9 שקלים - 3.5% מעל מחיר השוק. בבית ההשקעות מאמינים בהתייעלות שתעבור החברה עם בעל בית חדש אך מעריכים כי חברת התקשורת ובנותיה יסבלו מירידה ברווחיות, בין היתר בשל הירידה בהכנסות מתקשורת קווית. בזק איבדה בסיום 1.4%.
בורסה: אלביט מערכות עלתה ב-3.1%
נתן שבע
17.5.2005 / 17:05