וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: עליות שערים בסיום המסחר

אפרת נוימן

17.5.2005 / 23:26

בסיום המסחר הוסיף הנאסד"ק 0.5% וחצה שוב את רמת 2,000 הנקודות. הדאו ג'ונס הוסיף 0.8% ל-10,332 נקודות

הירידות שפתחו את יום המסחר על רקע עלייה גבוהה מהצפוי במחירים הסיטונאיים בארה"ב, שינו כיוון בהמשך לאחר שארה"ב הזהירה את סין כי תכריז עליה כשותפת סחר מניפולטיווית אם לא תפעל לניוד היואן. בסיום המסחר הוסיף הנאסד"ק 0.5% וחצה שוב את רמת 2,000 הנקודות. הדאו ג'ונס הוסיף 0.8% ל-10,332 נקודות.

בגזרה המקרו כלכלית דווח היום כי על רקע העלייה במחירי האנרגיה עלה באפריל מדד המחירים ליצרן בשיעור גבוה מהצפוי של 0.6%. זאת בהמשך לעלייה של 0.7% במחירים הסיטונאיים במארס. היום יפורסמו בארה"ב גם נתוני מדד המחירים לצרכן.

מניית שמיר אופטיקל אשר הוסיפה אתמול 3% לקראת פרסום התוצאות הוסיפה היום 0.3% ל-17.7 דולר. שמיר דיווחה היום על גידול של 39% בהכנסות ל-20.7 מיליון דולר ועל רווח נקי של 1.9 מיליון דולר (14 סנט למניה). האנליסטים ציפו בממוצע לתוצאות פחות טובות, שכללו הכנסות של 20 מיליון דולר ורווח של 13 סנט למניה.

מדווחת נוספת היום על התוצאות לרבעון הראשון היא לומניס. החברה דיווחה על הפסד נקי של כמעט 6 מיליון דולר וירידה של 1.5% במכירות, ל-64.7 מיליון דולר, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. בתגובה איבדה המניה 12.7% ל-1.7 דולר.

מניית נור מקרופרינטרס צנחה היום ב-15% ל-51 סנט, לאחר שהחברה הודיעה כי מנייתה תימחק מהמסחר ברשימת המניות הקטנות של נאסד"ק ותעבור להיסחר מעבר לדלפק ברשימת הבולטין בורד. זאת על רקע אי עמידה בדרישות המינימום להון עצמי של 2.5 מיליון דולר.

בזרוע המחקר של בנק ההשקעות סיטי גרופ, סמית ברני, חזרו היום על המלצת "קנייה" למניית סינרון בצירוף מחיר יעד של 37 דולר - גבוה ב-20% ממחירה בשוק. בסמית ברני ציינו כי סינרון עומדת לקבל עד סוף מאי את אישור ה-FDA לשיווק של מערכת ה-VelaSmooth להחלקת צלוליטיס בארה"ב וכי לא יהיה מוגזם לצפות להעלאת תחזיות מצידה מיד לאחר קבלת האישור. סינרון הגיבה בעלייה של 7% ל-32 דולר.

בבית ההשקעות CIBC העריכו היום, כי רכישת לורל היא מהלך מסוכן אך מחוייב המציאות לחברת אי.סי.איי. על רקע הרכישה העלו ב-CIBC את התחזיות להכנסות אי.סי.איי ב-2005, אולם חתכו במקביל את תחזיות הרווח. ההמלצה למניה נותרה "תשואת מגזר" עם מחיר יעד של 9 דולרים. אי.סי.איי הוסיפה 3.2% ל-7.9 דולרים.

בית ההשקעות אונטרברג העלה היום את תחזיותיו לביצועיה של חברת ורינט. ב-2005 וחזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 42 דולר למניה. ורינט הוסיפה 2.8% ל-34.4 דולר.

הצעת המכר של בעלי השליטה בחברת ליפמן ושל שני מנהליה הושלמה במלואה. בנוסף למכירה של כמעט 2 מיליון מניות, מימש בנק ההשקעות מריל לינץ' את מלוא האופציה שהיתה ברשותו והצעת המכר גדלה להיקף של 67.5 מיליון דולר. המניות נמכרו במחיר של 29.75 דולר למניה. מניית ליפמן איבדה היום 0.2% ל-30.8 דולר.

בכנס שערך היום בית ההשקעות תומס וייזל בסן פרנסיסקו ציין מנכ"ל גורונט, בוב רוזנשיין, כי ממוצע ההכנסות היומי מהודעות גדל במאי ב-30%-40% לעומת אפריל. נתון זה גבוה מהנתון שצויין בשבוע שעבר, במהלך שיחת הוועידה שערכה החברה, שהיה לגידול של 20%. מניית גורונט דווקא איבדה היום 0.7% ל-3.5 דולרים.

נייס מערכות דיווחה כי תספק פתרונות וידיאו דיגיטליים לפרויקט למניעת טרור בעיר בולטימור שבארה"ב. המניה הוסיפה 0.7% ל-39.2 דולר.

ויריאנט תספק לחברת חשמל באוסטרליה פתרונות תוכנה לניהול אנשי השירות תמורת כמיליון דולר. המניה הוסיפה 0.4% ל-2.5 דולרים.

עוד בין הישראליות - ארוטק איבדה 7.2% למחיר של דולר אחד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully