וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המיזוג הבטחוני תקוע ובינתיים אין הפתעות בתדיראן קשר: קיפאון בהכנסות ורווח נקי של 12 מיליון דולר

עומר שרביט

19.5.2005 / 13:49

החברה רשמה הכנסות של 75.6 מיליון דולר ברבעון; תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ל-39 מיליון דולר



בעוד עסקת המיזוג הבטחוני הגדול בין אלביט, תדיראן קשר לכור, תקועה כרגע בשלב השני, מפרסמת היום תדיראן קשר את תוצאותיה לרבעון הראשון של השנה. הדו"ח אינו מפתיע לטובה או לרעה ומצביע על קפאון בשורת ההכנסות והרווח לצד שחיקה קלה בשיעורי הרווחיות.



תדיראן סיימה את הרבעון עם הכנסות של 75.6 מיליון דולר ביחס לרמה דומה של 75.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי ללא שינוי אף הוא והסתכם ב-11.9 מיליון דולר ביחס ל-11.8 מיליון דולר ברבעון המקביל.



נזכיר, כי במסגרת השלב הראשון של המיזוג הבטחוני כור רכשה 5.3% מאלביט והאחרונה השלימה במקביל רכישת 13.7% מתדיראן קשר. במסגרת השלב השני אלביט צריכה לרכוש 18.2% נוספים ממניות תדיראן קשר המוחזקות על ידי כור, וכור אמורה להגיע לאחזקה של 10% באלביט.



הממונה על ההגבלים העסקיים מונע את השלמת השלב הזה בעסקה עקב אלמנט נוסף שלה: תדיראן קשר אמורה לרכוש 70% ממניות כור בחברת אלישרא. מתנגדים נוספים למהלך זה, הם עובדי תדיראן קשר ובעלי מניות המיעוט בחברה, שחוששים כי המחיר שלפיו תרכוש תדיראן קשר את אלישרא יהיה מוגזם. לצורך העניין, הרווח הנקי השנתי של אלישרא הסתכם ב-2004 ב-1.8 מיליון דולר, ולפי מכפיל של 10, שווייה אינו אמור לעלות על 20 מיליון דולר.



העובדים ובעלי המיעוט טוענים כי המחיר של אלישרא כבר סוכם בין קולבר לפדרמן טרם פרסום הערכות השווי של הוועדה בראשותו של אריה עובדיה. לטענתם, קולבר ופדרמן למעשה חומסים את קופת המזומנים של החברה: המזומנים ושווי המזומנים של תדיראן עומדים נכון לתקופת הדו"ח על 134 מיליון דולר. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון ב-39.3 מיליון דולר - פי ארבעה מהתזרים ברבעון המקביל.



ההון העצמי של תדיראן עומד על 524 מיליון דולר שהם כ-28% מסך המאזן לעומת 421 מיליון דולר שהיוו 25% מסך המאזן ברבעון המקביל.



> הרחבה תובא בהמשך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully