סקר שפורסם ביום שישי בבריטניה הראה כי רבע מהילדים חוסכים כמעט את כל דמי הכיס שלהם, ויותר ממחציתם חוסכים יותר משהם מוציאים. 3 מבין 10 ילדים אמרו לחוקרים בהליפקס כי הם מוציאים את רוב דמי הכיס שלהם, אך מצליחים לחסוך חלק ממנו. כ-13% הודו כי ביזבזו כל פרוטה.
בנים הראו יותר זהירות מבנות: 60% מהבנים ו-50% מהבנות טענו כי חסכו יותר משהוציאו. כ-16% מהבנות אמרו כי הן מבזבזות את כל דמי הכיס שלהן, ואילו רק 10% מהבנים הודו בכך.
ילדים צעירים יותר נטו לחסוך יותר מהגדולים: 66% מהילדים בגילאים 7-11 חסכו יותר משהוציאו, לעומת 45% בקרב הילדים בגילאים 12-16. 22% מקרב הקבוצה הצעירה יותר חסכו יותר מ-5 ליש"ט (40 ש"ח) בשבוע, לעומת 27% מבני הקבוצה המבוגרת יותר.
מחצית מהילדים אמרו כי יחסכו אם ירצו מוצר מסוים, ואילו 20% אמרו כי יבקשו אותו כמתנת חג או יום הולדת. אם לא יצליחו בכך, אותו מספר של ילדים אמר כי יעברו לנדנד להוריהם על מנת לזכות במבוקשם. יותר משני שלישים מהילדים שחסכו למטרה מסוימת אמרו כי יצליחו לגייס את הסכום הדרוש תוך חצי שנה, ו-9% אמרו כי פרק הזמן הדרוש להם גדול משנה.
בין הילדים החוסכים, 55% מכניסים את חסכונותיהם לבנק או לחשבון חיסכון אחר, ואילו 43% מכניסים אותו לקופת חיסכון. בקרב קבוצת הילדים המבוגרת יותר, כ-77% מחזיקים בחשבון בנק, קרן או כדומה.
בגדים היו המוצר הפופולרי ביותר לחסוך עבורו: 29% מהילדים חסכו בשביל פריט לבוש. אחריו באו מוצרים הקשורים לטלפון הסלולרי ומוסיקה.
בבריטניה ילדים חוסכים יותר משהם מוציאים: רבע מהילדים חוסכים כמעט את כל דמי הכיס
סוכנויות הידיעות
22.5.2005 / 14:52