בית משפט בארה"ב הורה לחמש חברות סלולר, בהן סינגולר ויירלס ואיי.טי&טי ויירלס, לשלם פיצויים בסך 128 מיליון דולר בגין הפרת זכויות פטנט של חברה שפיתחה טכנולוגיה, המאפשרת אספקת שירותי סלולר בתשלום מראש.
בית המשפט המחוזי בבוסטון פסק בסוף השבוע כי על החברות לשלם את פיצויי הנזיקין לחברת פרידום ויירלס בגין שימוש לא מורשה שעשו במערכת שירותי סלולר בתשלום מראש שנרשמה כפטנט בשנת 1994.
חברת בוסטון קומיוניקיישנס, המספקת שירותי סלולר בתשלום מראש, נדרשת לשלם את מרבית סכום הפיצויים לפרידום, לאחר שחבר המושבעים קבע כי היא זו שסיפקה שירותים שהתבססו על הטכנולוגיה לארבע חברות הסלולר שהואשמו יחד עמה במשפט.
בנוסף לסינגולר ויירלס ואיי.טי&טי ויירלס שהתמזגו בשנה שעברה, הואשמו במסגרת המשפט גם חברות הסלולר ווסטרן ויירלס ו-CMT פרטנרס.
ורייזון ויירלס היתה אף היא במקור ברשימת הנתבעים בעת הגשת התביעה לפני חמש שנים, אולם התביעה נגדה בוטלה לאחר שיישבה את האישומים נגדה מחוץ לבית המשפט.
בית משפט הורה לחמש חברות סלולר בארה"ב לשלם פיצויים של 128 מיליון דולר בגין הפרת פטנט
סוכנויות הידיעות
22.5.2005 / 18:03