וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת האינטרנט אסק ג'יווס רכשה את מפעילת רשת הפורטלים הפן-אירופית Excite

ליאון איצקר

23.5.2005 / 11:44

תנאי העסקה לא פורסמו; מנכ"ל אסק ג'יווס, אשר הודיעה במארס כי תירכש על ידי IAC/אינטראקטיב קורפ, אמר כי עסקה זו היא השלב הבא באסטרטגיית ההתפשטות האירופית של החברה



אסק ג'יווס (Ask Jeeves), מפעילת מנוע החיפוש המקוון, הודיעה ביום שישי על רכישת Excite Italia, מפעילת רשת הפורטלים הפן-אירופית Excite Europe, מחברת טיסקאלי האיטלקית (Tiscali). תנאי העסקה לא פורסמו.



אסק ג'יווס כבר רכשה את הפורטל האמריקאי Excite.com במארס 2004. סטיב ברקוביץ', מנכ"ל אסק ג'יווס, אמר כי עסקה זו הינה השלב הבא באסטרטגיית ההתפשטות האירופית של החברה. הרכישה הנוכחית תרחיב את בעלותה של אסק ג'יווס על המותג Excite מעבר לארה"ב ותעניק לה בעלות על אתרי אינטרנט ברחבי אירופה וכן שליטה בפורטלים במספר שווקים גדולים ביבשת כולל ספרד, איטליה, צרפת, בריטניה, גרמניה, אוסטריה והולנד.



Excite, המציעה שירותי חיפוש ופורטל מאז 1995, הינה מותג אינטרנט ידוע. Excite תישאר מותג נפרד תחת אסק ג'יווס ותמשיך לפעול מהמטה האירופי הממוקם ברומא, איטליה. אסק ג'יווס (סימול ASKJ) אינה צופה כי לרכישה תהיה השפעה מהותית על ההכנסות או הרווח למניה ב-2005 ואינה צופה כי תשפיע על התחזית הפיננסית של החברה שפורסמה עם תוצאות הרבעון הראשון בחודש שעבר.



אסק ג'יווס הודיעה במארס כי תירכש על ידי IAC/אינטראקטיב קורפ (סימול IACI), אימפריית המסחר האלקטרוני של איל המדיה בארי דילר, תמורת כ-1.85 מיליארד דולר במניות. אסק ג'יווס, שהוקמה ב-1996 וממוקמת באוקלנד, קליפורניה, תמשיך לפעול כמותג עצמאי לאחר השלמת רכישתה. עסקה זו צפויה להיסגר בסוף הרבעון השני או בתחילת הרבעון השלישי של 2005.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully