וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בכיר חמישי עוזב את מורגן סטנלי על רקע מאבק השליטה של המנכ"ל פיליפ פרסל

מיכל רמתי

24.5.2005 / 9:29

ריימונד מגווייר, ראש מחלקת המיזוגים והרכישות של בנק ההשקעות פורש מתפקידו ועובר לבנק המתחרה סיטיגרופ; מדובר בחבר ההנהלה החמישי שעוזב תוך חודשיים - מכה נוספת לפרסל



ריימונד ג'יי. מגווייר, ראש מחלקת המיזוגים והרכישות העולמית של בנק ההשקעות מורגן סטנלי, פורש מתפקידו ועובר להוביל מחלקה זו בסיטיגרופ במשותף עם בכיר נוסף בסיטיגרופ. מדובר באובדן של בכיר נוסף ממורגן סטנלי על רקע מאבק השליטה של המנכ"ל פיליפ פרסל.



עזיבתו של מגווייר מגיעה לאחר התפטרותם של ג'וזף פרלה, שהיה סגן יו"ר בנק ההשקעות, וטרי מגוויד, לשעבר ראש חטיבת בנקאות ההשקעות באמצע אפריל. עוד לפני כן התפטרו שני בכירים נוספים על רקע שינויים שערך פרסל בצמרת הבנק על מנת לחזק את מעמדו בה. 5 מבין 14 חברי ההנהלה של מורגן סטנלי עזבו את החברה מאז שינויים אלה לפני פחות מחודשיים. השינויים בצמרת עוררו גם מתקפה גלויה ומתוקשרת של קבוצת בכירים לשעבר בחברה שהינם עדיין בעלי מניות, ולוחצים על מועצת המנהלים של החברה להדיחו מתפקיד המנכ"ל.



עזיבתו של מגווייר, שתחת ידיו שמר מורגן סטנלי על דירוגו כבנק ההשעות המוביל בתחום המיזוגים והרכישות, מגדילה את הלחץ על פרסל. פול טאובמן, ששימש מנהל שותף של מחלקת המיזוגים ביחד עם מגווייר, ימשיך בתפקידו אמנם, אך עזיבת הכשרונות בקבוצה תאלץ את פרסל למצוא דרך לשמר את חטיבת ההשקעות במצבה ותדמיתה המצליחה.



מגווייר, בוגר הרווארד, החל את דרכו תחת ניהולו של פרלה בקרדי סוויס פירסט בוסטון (CSFB), ועבר עימו במספר תחנות נוספות. פרלה היה זה שהביאו למורגן סטנלי, ומגוויד היה המנהל הישיר שלו בבנק עד לעזיבתו.



בנפרד, הודיע אתמול, יום ב', בנק ההשקעות כי הוא מגדיל את מספר החברים בהנהלתו ? אלסדייר מוריסון וג'ונתן שנוויקס-טרנץ' יצטרפו ויביאו את מספר חברי ההנהלה ל-16. מוריסון משמש כיום כיו"ר ומנכ"ל מורגן סטנלי באסיה, ואילו שנוויקס-טרנץ' משמש יו"ר ועדת התפעול של ניירות הערך המוסדיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully