וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשורה לנוסעים לחו"ל: פיתוח של חברת סטארהום יוזיל את חשבון הטלפון הסלולרי

הדר חורש

24.5.2005 / 9:39

הפיתוח יאפשר לנוסעים לשוחח ביניהם ישירות על גבי רשת מקומית ללא צורך בתיווך חברת הסלולר בארץ מוצאם; המערכת מוצעת למכירה אך טרם נרכשה על ידי ספקים



הסטארט-אפ סטארהום מקבוצת קומברס השלימה פיתוח של מערכת המאפשרת לנוסעים לחו"ל להתקשר ביניהם ישירות, על רשת מקומית, ללא צורך בתיווך חברת הסלולר בארץ מוצאם. המערכת מוצעת למכירה אך טרם נרכשה על ידי ספקים. המערכת עשויה להקטין בשיעור ניכר את חשבונות התקשורת לנוסעים מחו"ל, שכן חלק גדול מהשיחות של הנוסעים הן שיחות לבני ארצם השוהים באותה מדינה. הפעלת המערכת עשויה לפגוע בהכנסות החברות להן שייכים המנויים, שכן בכל מקרה ששני מנויים נוסעים לחו"ל ורוצים לדבר ביניהם מרוויחה חברת הסלולר כסף רב על שירותי יבוא השיחה מחו"ל ושיגורה בחזרה לחו"ל. המרוויחים מיישום המערכת עשויים להיות ספקי השירותים בחו"ל.



סטארהום היא חברה בת של קומברס טכנלווג'יס. החברה החלה את דרכה כספקית פתרונות לשירותי ערך מוסף למנויים סלולריים היוצאים לחו"ל. היום מוכרת החברה בכמה עשרות מיליוני דולרים בשנה ובשנתיים האחרונות היא מציגה רווחים.



המערכות שמספקת החברה מאפשרים לנוסעים מחו"ל להשתמש בשירותי ערך מוסף בדיוק באופן בו הם משתמשים בשירותים אלה במדינות מוצאם. החברה מספקת את שירותיה לכ-70 חברות סלולר ברחבי העולם. בימים אלה מגייסת סטארהום עשרות עובדים נוספים להרחבת היצע המוצרים והשירותים שלה.



סמנכ"ל השיווק של סטארהום, אלון ברנע, אמר אתמול ל-TheMarker כי החברה החלה לשווק לחברות הסלולר מערכות המאפשרות להן לשלוט במפעיל הסלולר אליו מתחבר המנוי בחו"ל. כאשר מגיע המנוי לחו"ל בוחר המכשיר באופן אוטומטי את המפעיל המקומי באמצעותו הוא מתקשר. המפעיל הנבחר על ידי המכשיר הוא המפעיל שמספק את עצמת השידור החזקה ביותר במקום בו נמצא המנוי. המפעיל הנבחר אינו בהכרח המפעיל הרצוי לחברה הסלולרית אליה שייך המנוי. לפעמים החברה הסלולרית חתומה על הסכמים לשירותי ערך מוסף אם מפעילים אחרים במדינה בה נמצא הנוסע. המערכת שפיתחה סטארהום מאפשרת בחירה בחברה המועדפת על החברה הסלולרית, אך אינה מונעת מהלקוח לבחור באופן ידני את ספק השירות המועדף עליו.



בפברואר 2004 גייסה סטארהום 20 מיליון דולר מקרנות איפקס וג'מיני על פי שווי של כ-45 מיליון דולר. על פי ההערכות מתכוונת החברה להנפיק את מניותיה לציבור במהלך השנה הקרובה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully