, שבשליטת קרן פימי והאחים דני וגדי גולדשטיין, מדווחת על גידול של 18% בהכנסותיה לרבעון הראשון של השנה ל-128.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה ירד הרווח הנקי ל-1.8 מיליון דולר - 31% פחות מהרבעון הראשון של 2004.
פורמולה מאחדת בדו"חותיה את תוצאות החברות הבנות - מטריקס, מג'יק, בלו פניקס, סאפיינס ופורמולה ויז'ן, שהשליטה בה נרכשה בתחילת שנת 2004. השיפור בשורה העליונה הוביל גם לצמיחה של הרווח התפעולי של החברה ל-5.8 מיליון דולר - יותר מפי 2 מהרבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח למניה ירד ב-33% ל-16 סנט למניה. פורמולה הודיעה החודש על חלוקת דיווידנד של 231 מיליון דולר.
גדי גולדשטיין, יו"ר פורמולה, ציין כי ההנהלה מרוצה מהצמיחה בחברות הבנות, צמיחה שבאה לידי ביטוי ברווחיותה של החברה, אשר משקפים הכנסות של מעל לחצי מיליארד דולר בשנה. "שוויין של החברות הבנות וני"ע שברשותינו גבוה ב-50 מיליון דולר מהערך שבספרים, מה שנותן לנו ביטחון להגדיל את הרווחים שלנו בעתיד", ציין גולדשטיין.
הונה העצמי של החברה מסתכם ב-222 מיליון דולר ומהווה כשליש מסך נכסיה. בקופתה 118 מיליון דולר במזומן ובשווי מזומן והשקעות לזמן קצר שמסתכמות ב-39 מיליון דולר. פורמולה נסחרת לפי שווי של כ-200 מיליון דולר לאחר שהשלימה עלייה של כ-4% מתחילת השנה. שווי החברה עדיין רחוק ב-75% מהשיא שבו נסחרה בתחילת שנת 2000 לפני התפוצצות בועת ההיי-טק.
פורמולה מערכות הרוויחה ברבעון הראשון 1.8 מיליון דולר; ההכנסות גדלו ב-18% לכ-129 מיליון דולר
נתן שבע
24.5.2005 / 9:30