יציבות בשוק המט"ח: הדולר עולה בשעה זו ב-0.1% לרמה של 4.391 שקלים. היורו נסחר כעת ללא שינוי - סביב ה-5.51 שקלים.
מנהל מחלקת מט"ח וסחר חוץ בבנק ירושלים, איתן אדמוני, מסביר כי הדולר בארץ רושם התעוררות ביומיים האחרונים, בעיקר עקב ביקושים מקומיים וזרים למטבע, ומגמת ההתחזקות של הדולר בחו"ל. "היד עוד נטויה וסביר שהיורו יגיע לרמות של 1.243 דולר ליורו" הוא אומר.
אדמוני מסביר לגבי כמה מן הגורמים המשפיעים בימים אלה על שערו של הדולר בארץ ובעולם: "כל עוד נמשכת האהדה הבטחונית כלפי ישראל, כמו בחודשים האחרונים, אינני רואה סיכוי שהדולר יתחזק מעבר לרמה של 4.4 שקלים. יתכן אפילו שנראה אותו נחלש לכיוון ה-4.33-4.32 שקלים, בחודשים הקרובים. התחזקות הדולר בימים האחרונים היא זמנית בלבד וסביר שנקודת המפנה תהיה ב-1.243 דולר ליורו, שם יתחיל היורו לפרוץ קדימה".
עוד הוא מציין כי, "הדולר סובל כרגע מבעיות מבניות קשות ביותר: המשק האמריקני מצוי בגירעון כבד שתיקונו עשוי לקחת שנים. נראה שהממשל האמריקאי לא נוקט צעדים של ממש להקטנת גירעון זה וממשיך להסתמך על הקטנה שנובעת מדולר חלש. יש צורך בצעדים אופרטיוויים נלווים, וכל עוד הממשל לא ינקוט בדרך מעשית יותר, הדולר ימשיך לסבול מחולשה", מסכם אדמוני.
שוק המט"ח: הדולר עולה בשעה זו ב-0.1% ל-4.391 שקלים; היורו רושם יציבות והוא נסחר ב-5.51 שקלים
טל לוי
26.5.2005 / 16:28