וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חד מתכת: יציבות בהכנסות ועלייה של 45% ברווח התפעולי והנקי

טל לוי

26.5.2005 / 12:25

מנכ"ל החברה על גיוס ההון שבוטל: "הבנקים מציעים לנו ריבית אטרקטיווית יותר מזו של המוסדיים; אין לנו צורך בפילגש כשיש אישה טובה בבית"; מניית החברה עולה בשעה זו ב-4.5%



קיטון בחובות המסופקים והאבודים הגדיל משמעותית את הרווח הנקי והתפעולי של , על אף שרמת המכירות לא השתנתה, כך עולה מהדו"חות הרבעוני שפירסמה היום החברה. הכנסות החברה נותרו ללא שינוי בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו ב-224.5 מיליון שקל. עם זאת, נרשמה עלייה של 45% ברווח התפעולי ל-19.1 מיליון שקל. בשורה התחתונה, מדווחת החברה על רווח נקי של 10.2 מיליון שקל לעומת 6.97 מיליון שקל ברבעון המקביל ו-44.4 מיליון שקל לכל 2004.



תמהיל ההכנסות של החברה השתנה קלות: ההכנסות בישראל קטנו ב-5% בהשוואה לרבעון הקודם ל-166.5 מיליון שקל. הפעילות בהולנד נותרה כמעט ללא שינוי וההכנסות מרומניה הכפילו עצמן ל-16.3 מיליון שקל.







לצד היציבות בהכנסות, נרשמה ירידה של קלה של 1% בעלות המכר ועלייה של 9% ברווח הגולמי לעומת הרבעון המקביל ל-31.2 מיליון שקל. החברה מסבירה כי השיפור נובע ממפעל ההתכה שהפך למקור רווח עיקרי, ומניצול הפרשי עיתוי במחירי הפלדה.



מבחינה תפעולית ירדו ההוצאות ב-21.5% ל-12.1 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל. הירידה נרשמה בעיקר בסעיף הוצאות ההנהלה והכלליות (ירידה של 30% ל-7 מיליון שקל) שמקורה בקיטון בחובות מסופקים ואבודים. סעיף המכירה והשיווק ירד ב-4% בלבד ל-5 מיליון שקל. בסך הכל, צמח הרווח התפעולי ב-45% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-19.1 מיליון שקל.



מנכ"ל החברה, אנדרי ויידה, מסביר כי "מוסר התשלומים של הלקוחות שלנו היה טוב מאד כך שלא היה צורך למחוק הכנסות צפויות ולסווגן כחובות מסופקים או אבודים".



לא נרשם שינוי מהותי בהוצאות המימון שהסתכמו ב-3.2 מיליון שקל. תזרים המזומנים השלילי נטו מפעילות ירד ל-3.1 מיליון שקל לעומת תזרים חיובי של 12.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. לדברי החברה, התזרים מושפע במידה רבה מתנודות בהיקפי המלאי והיקף החובות ללקוחות.



קופת המזומנים של החברה קטנה ב-8% במהלך שלושת החודשים האחרונים והסתכמה ב-7 מיליון שקל. המלאי גדל ב-9% ושוויו עומד על 180 מיליון שקל.



ההון העצמי של החברה גדל בשלושת החודשים האחרונים ב-6.5% והסתכם ב-155.3 מיליון שקל: 30.77% מהמאזן לעומת 29.7%. מקור העלייה - בשיפור הרווחיות של החברה ב-2004 וברבעון הראשון של 2005.



החברה ביטלה לפני כיומיים גיוס של 42 מיליון שקל. ויידה מסביר שהתשואות שביקשו המוסדיים היו גבוהות מאד יחסית לריבית שגובה הבנק ולכן הוחלט לבטל את הגיוס ולהמשיך להסתמך על המערכת הבנקאית "מדוע ללכת לפילגש כשיש אישה טובה בבית", אמר.



חד תעשיות מתכת עוסקת בעיבוד ושיווק של מוצרי מתכת לענפי הבנייה, התעשייה והחקלאות. החברה נשלטת (76.5%) בידי שני אברהם והיא נסחרת לפי שווי שוק של 146.6 מיליון שקל. מניית החברה עולה בשעה זו ב-4.5% ומשלימה עלייה של 81% מתחילת השנה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully