כלכלת ארה"ב צמחה בקצב שנתי של 3.5% ברבעון הראשון לפי הנתון המתוקן שפירסם היום (יום ה') משרד המסחר האמריקאי. היבוא לארה"ב ברבעון היה נמוך מאשר הנתון הראשוני. הצמיחה בתמ"ג האמריקאי היתה איטית יותר מהרבעון הרביעי של 2004 בו נרשמה צמיחה של 3.8%. הנתון המתוקן היה נמוך מעט מתחזיות האנליסטים לצמיחה של 3.6%.
המכירות הסופיות של התוצר המקומי צמחו ב-2.7% ברבעון הראשון, גבוה מהנתון הראשוני שפורסם לצמיחה של 1.9% בלבד. המלאים ברבעון הראשון צמחו ב-68.4 מיליארד דולר, תוספת של 0.8% לצמיחה ברבעון.
נתון האינפלציה נותר בעינו, ואילו מדד ה-PCE ? מדד המחירים המבוסס על הצריכה הפרטית ? עלה ב-2.1%. הצריכה הפרטית תוקנה כלפי מעלה לעלייה של 3.6%, לעומת נתון מקורי של 3.5% ולעומת עלייה של 4.2% ברבעון הרביעי של 2004.
הרווחים לפני מס של חברות בארה"ב רשמו צמיחת שיא רבעונית של 23.6% לסכום מותאם שנתית של 1.307 טריליון דולר. לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, נרשמה צמיחה של 35.9% ברווחי החברות. ההשקעות העסקיות תוקנו כלפי מטה לעלייה של 3.5%, לעומת הערכה מקורית לעלייה של 4.7%. מדובר בקצב ההשקעות הנמוך ביותר מאז תחילת 2003 ובירידה חדה לעומת עלייה של 14.5% ברבעון הרביעי של 2004.
גירעון הסחר במארס היה נמוך בהרבה מתחזיות הממשל המקוריות ועמד על 55 מיליארד דולר. מדובר בצמצום של 0.7% לעומת התמ"ג ברבעון הראשון. היצוא גדל ב-7.2% ואילו היבוא צמח ב-9.1%.
הוצאות הממשל תוקנו לירידה של 0.2% ברבעון, לעומת נתון ראשוני שהראה עלייה של 0.6%. הוצאות הממשל על תחום הביטחון גדלו ב-0.3%.
בנפרד, פירסם ביום חמישי משרד התעסוקה האמריקאי את מספר תביעות האבטלה הראשונות בשבוע שעבר. מספר תביעות האבטלה החדשות בשבוע האחרון בארה"ב גדל ב-1,000 בלבד. מספרם הכולל של מגישי תביעות אבטלה ראשונות בשבוע שהסתיים ב-21 במאי היה 323 אלף, לעומת 322 אלף בשבוע שלפני כן - נמוך ב-2,000 מתחזיות האנליסטים. הממוצע הארבעה-שבועי של תביעות אבטלה ראשונות עלה ב-500 בלבד ל-330,550. היה זה שבוע שלישי רצוף של עלייה בממוצע זה.
נתון הצמיחה הרבעוני של תמ"ג ארה"ב תוקן כלפי מעלה ל-3.5% לעומת נתון ראשוני של 3.1%
TheMarker
26.5.2005 / 16:29