גל ההנפקות הענק, המבוסס על הדו"חות הכספיים השנתיים של 2004, יגיע בשבוע הבא לסיומו וכבר עכשיו ניכרות חריקות בהשלמת הנפקות רבות. לביטול הנפקת המניות של נוימן פלדה הצטרף אתמול ביטול הנפקה גדולה עוד יותר של אבגול, יצרנית בדים לתעשיית החיתולים החד פעמיים, שהיתה אמורה לגייס לפי שווי חברה של 150 מיליון דולר.
בשוק החיתום מספרים, בין השמצה הדדית אחת לרעותה, שהביקורת הציבורית על איכות החברות המנפיקות לצד ריבוי ההנפקות המטורף - רק אתמול התקיימו 9 הנפקות במקביל - פוגעות ביכולתן להוציא הנפקות אל הפועל. בכל מקרה, המשקיעים המוסדיים הופכים לסלקטיוויים יותר ויותר ולא מוכנים לקנות כל דבר. המשקיעים המוסדיים הגדולים - קופות הגמל המובילות, חברות הביטוח וקרנות הפנסיה - לא משתתפים בהנפקות האג"ח והמניות הקטנות, וודאי שלא בגיוסי האג"ח הלא מדורגות. המשתתפים הבולטים בהנפקות הן קרנות הנאמנות, אבל גם אלו הורידו הילוך השבוע.
למרות הביטולים, עדיין יוצאות אל הפועל רוב ההנפקות. אתמול השלימה דור אלון את השלב המוסדי בגיוס 585 מיליון שקל, 100 מיליון מזה במניות, והיא בדרך להפוך לחברת הדלק הראשונה שתיסחר בבורסת ת"א. גם חברת פולאר נדל"ן בינלאומי, מקבוצת שרפ"ק, השלימה אתמול גיוס מוצלח של כ-85 מיליון שקל, מזה כרבע בהנפקת מניות. שתי הנפקות מניות אלו מצטרפות להנפקות המניות של נטוויז'ן וגדות ביוכימיה, שהושלמו במהלך השבוע החולף.
גם גל הגיוסים הגדול באג"ח ממשיך. אתמול גייסה , שבשליטת מאיר שמיר, 180 מיליון בהנפקת אג"ח להמרה במח"מ של כ-4 שנים ובריבית של 3.7%. ישיר אי.די.אי, חברת הביטוח השולטת באישי ישיר וב, גייסה 200 מיליון שקל בהנפקת כתבי התחייבות נדחים בתשואה של 5.1% (מח"מ של 4.6). גם הנפקות קטנות יותר הושלמו אתמול בהצלחה: בסר פרויקטים ואברות השלימו גיוס של 50 מיליון שקל כל אחת.
גם בהנפקות האג"ח נרשמו ביטולים: , , ו נסוגו השבוע מכוונתן לגייס אג"ח עקב בעיות בהשלמת ההנפקה, ובשוק החיתום מעריכים כי גם בהנפקות שיתקיימו בשבוע הבא ייתכנו ביטולים או, במקרה הטוב, הפחתות שווי או צמצום הסכום המגויס.
שוק ההנפקות מוסיף להיות סלקטיווי: בוטלה הנפקת המניות של אבגול; פולאר נדל"ן בינ"ל השלימה גיוס של 85 מ' ש'
הרצל לקס
27.5.2005 / 12:34