וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האם יעקב שחר ידע על ההתסבכות של מקורביו בפרשת הסוס הטרויאני?

אסף בר-שי

31.5.2005 / 9:04

בנו של יעקב, אור שחר, והאחיין שלו, אבנר קז, נעצרו ונחקרו בפרשת הריגול העסקי; מטרידה לא פחות - עובדת מעצרו של יד ימינו של שחר, עוזי מור; שמועות מנבאות גם את חקירתו של שחר עצמו בימים הקרובים; האם יטוהר שם המשפחה?



האדמה בוערת סביב יעקב (יענקלה) שחר, מבעליה של חברת מאיר. בנו, אור שחר, והאחיין שלו, אבנר קז, נעצרו ונחקרו בפרשת הריגול העסקי. מטריד לא פחות מבחינתו הוא מעצרו של יד ימינו מזה שנים, עוזי מור. ואם כל זה לא מספיק, אזי שמועות מנבאות את חקירתו באזהרה של שחר עצמו בימים הקרובים.



ביתן העסקי והספורטיווי של משפחות שחר וקז נחשב בעיני רבים לישר והגון - הרבה מעבר למקובל. לתדמית הזו אחראי במידה רבה יענקלה שחר, חתנו של מאיר קז, שעל שמו קרויה חברת מאיר שבבעלות המשפחות.



שחר ידוע, הן בעסקים והן בספורט, כאיש מקצוע מרשים. הוא אמין, יסודי, חריף, מקצועי וקפדן. הוא אסרטיבי ותקיף, אבל גם הגון מאוד. בתחום הכדורגל הישראלי הוא נחשב לאיש המשפיע ביותר ולראשון שהכניס לקבוצה ישראלית שבבעלותו - מכבי חיפה - אופי של כדורגל מקצועני בינלאומי. קבוצת הכדורגל מנוהלת באופן מקצועי, חוזה הוא חוזה ותוכנית עבודה נשמרת בקפידה. איש העסקים טומן ידו בעסקי יבוא המכוניות, הביטוח (ראו מסגרת), הספורט ועוד תחומים רבים אחרים, אבל יודע גם להאציל סמכויות ולשים אנשים טובים שיהיו אנשי אמונו בעמדות המפתח.







בנו של יענקלה שחר, אור, הוצב בראש חטיבת המשאיות של החברה, ואחיינו, אבנר קז, הוצב בראש חטיבת מכוניות הפאר, וולוו ויגואר. שני בני המשפחה האלה אחראים לפעילות עסקית ענפה. אור שחר אחראי בין היתר על יבוא משאיות וולוו, שמזה שנים רבות מחזיקות בנתח השוק הגדול ביותר בשוק המשאיות הישראלי. אבנר קז אחראי על מותג המכוניות וולוו, שבעבר השיג שליטה מרשימה על שוק היוקרה וכיום נמצא במקום הרביעי בכמות המכירות.



אבל האיש הקרוב ביותר לשחר כלל אינו נמנה עם המשפחות שחר-קז. עוזי מור הגיע לחברת מאיר לפני כעשור ומונה לחשב החברה. הוא התחבב עד מהרה על שחר, שהפך אותו ליד ימינו בכל נושא שעסק בו כמעט. במשך הזמן מונה לסגנו של יעקב שחר, נשיא מכבי חיפה, ולפני כמה חודשים הוא אף מונה באופן רשמי למנכ"ל חטיבת יבוא הרכב של משפחות שחר-קז, חברת מאיר. שחר רואה בעוזי מור אדם כמותו - חכם, מקצועי - אבל לפני הכל ישר.



האם ייתכן שמור החליט להשתמש בשירותיהם של אנשי מודיעין אזרחי מבלי לעדכן על כך את יעקב שחר? לא ממש. שיתוף הפעולה בין השניים הדוק מאוד, והחלטות - גם כאלה שאינן מהותיות מאוד - מתקבלות על דעת שניהם. שחר אמנם איננו מעורה בכל תנועה שעושה מור, אבל אם נכון החשד שעל פיו מור החליט להשתמש בריגול תעשייתי בלתי חוקי, שחר בוודאי לא נשאר מחוץ לתמונה.



לפני חצי שנה, בנובמבר 2004, החליט שחר להשקיע בחברת הציוד המשרדי מפעיל. שחר קנה כרבע ממניות החברה, שעוסקת ביבוא, החכרה והפעלה של מכונות צילום. את המניות הללו קנה שחר מאחיו של בעל החברה, יוסי צווילינגר - מחותנו של שחר. גם שמה של חברת מפעיל נקשר בפרשת הריגול התעשייתי, לאחר שמנהלה, יורם כהן, נעצר בחשד שהזמין החדרת סוס טרויאני למחשבי המתחרה, חברת צילומעתיק.







לאחר שנודע על חקירותיהם של אנשי קבוצת מאיר ומפעיל הופצו ידיעות שעל פיהן גם שחר עצמו עומד להיחקר בפרשה. שחר, שממעט להתראיין תמיד, אינו מוכן להתראיין גם כעת, אבל מאנשי החברה משתמע כי הם אינם יודעים דבר על חקירה עתידית לכאורה.



יענקלה שחר ומשפחתו הצליחו תמיד לשמור על שמם הטוב בעסקים ובכדורגל, ולכן סביבתם מופתעת כל כך משרבוב שמם לפרשת הריגול העסקי. האם שמם אכן יטוהר? ימים יגידו.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully