חבר הכנסת עמיר פרץ ערך הערב כנס בבית מפלגת העבודה, בשכונת התקוה בתל אביב, כנס בהשתתפות 300 אנשי ליכוד שעברו למפלגת העבודה. חברי הליכוד הציגו בכנס טפסים, שבהם הם מודיעים על ויתורם על חברותם בליכוד, לנוכח התפקדותם כחברים במפלגת העבודה.
פרץ אמר, כי אנשי המטה שלו העבירו לליכוד 2,500 טפסים כאלה, שבהם מודיעים חברי ליכוד על פרישתם מהמפלגה. הכנס מהווה הישג לפרץ, המנסה לטעון שיוכל להביא למהפך שלטוני, באמצעות גיוס מצביעי ליכוד מסורתיים.
פרץ אמר שהוא מבין את הקושי של "ליכודניקים" לעבור לעבודה: "אני מבין שקשה לכם להיכנס לבית הזה, זה כמו לעבור משפחה". הוא אמר לפורשי הליכוד, כי הוא יודע שאומרים להם ש"הם" לא יאפשרו לפרץ להיבחר בעבודה, "אבל אין הם יותר. זה שלכם עכשיו".
פרץ אמר כי "הליכוד כיום הוא משרתם של בעלי ההון. יש לנו מאבק על זכותנו להתפרנס בכבוד". לדבריו, "היה מהפך ב-77'. אז הצביעו לליכוד בגלל ארץ ישראל השנייה, שהרגישו שהשלטון מתרחק מהם, שהשלטון לא סופר אותם. אם הליכוד של 77' בנה את ישראל הנשייה, הליכוד של שנות ה- 2000 בנה את ארץ ישראל השלישית, שהיא יותר משופלת מוכה ורעבה".
אתמול אישררה ועידת מפלגת העבודה את הסכם המיזוג בין עם אחד לבין מפלגת העבודה. בכך סללה הוועידה את דרכו של פרץ, יו"ר עם אחד, להתמודדות על ראשות העבודה.
עמיר פרץ הביא מאות חברי ליכוד שעזבו את מפלגתם לכנס תמיכה בבית מפלגת העבודה: "הליכוד הפך למשרתם של בעלי ההון"
מזל מועלם
31.5.2005 / 21:54