וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: עליות בהובלת מניות מגזר האנרגיה; לונדון עולה ב-0.1%, פרנקפורט עולה ב-0.3%

הדר תדמור

1.6.2005 / 11:58

מחירי החוזים על הנפט למסירה ביולי עולים ב-0.5% בעקבות סגירתן של שתי חטיבות ייצור בנזין בבית זיקוק של חברת רויאל דאץ'/של בטקסס; ירידות נרשמות במגזר התעופה



עליות נרשמות בבורסות אירופה, בהובלת חברות האנרגיה, בשל העלייה במחירי הנפט לשיא של שלושה שבועות. לונדון עולה ב-0.1%, פרנקפורט עולה ב-0.3%; פאריס עולה ב-0.2%.



מחירי החוזים על הנפט למסירה בחודש יולי עולים ב-0.5% ונסחרים ברמה של 52.26 דולר לחבית במסחר האלקטרוני בבורסת הסחורות של ניו יורק. העלייה במחירי הנפט לשיא של שלושה שבועות היא בעקבות סגירתן של שתי חטיבות ייצור בנזין בבית זיקוק של חברת רויאל דאץ'/של בטקסס. סגירתן של החטיבות העלו את החששות לגבי אספקת הבנזין בארה"ב.



מדד מנהלי הרכש בגוש היורו ירד פעם נוספת במאי, ל-48.7 נקודות, לעומת 49.2 באפריל. שיעור מדד הנמוך מ-50 נקודות מצביע על התכווצות בכלכלה. מדדי מנהלי הרכש בגרמניה ירד לרמה של 49.4 נקודות. מדד מנהלי הרכש בצרפת ירד ל-48.8 נקודות ומדד מנהלי הרכש באיטליה ירד ל-47.1 נקודות.



מכירות החנויות הקמעוניות בגרמניה רשמו ירידה של 3% בחודש אפריל לעומת החודש המקביל ב-2004, בשל שיעור האבטלה הגבוה במדינה, אשר מוריד את הצריכה הפרטית. מכירות הקמעוניות בארבעת החודשים הראשונים של 2005 ירדו ב-1% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2004.



מניית בריטיש פטרוליום (BP), חברת האנרגיה הגדולה באירופה, עולה ב-0.8%. מניית טוטאל עולה ב-0.7%. מניית רפסול עולה ב-0.2%.



בשל העלייה במחירי הנפט, נרשמת ירידה במגזר התעופה באירופה. מניית חברת התעופה השנייה בגודלה באירופה לופטהזנזה יורדת ב-0.1%. מניית חברת התעופה השלישית בגודלה באירופה, בריטיש איירווייס, יורדת ב-1.3%. חברת הטיסות המוזלות ריאנאייר הודיעה היום כי היא צופה לעקוף את בריטיש איירוויז מבחינת מספר נוסעים הקיץ. החברה האירית ראתה צמיחה של 19% במספר הנוסעים ברבעון הראשון וצופה עתה צמיחה שנתית של 27% ל-35 מיליון נוסעים.

מניית חברת ההוצאה לאור הבריטית T&F אינפורמה עולה ב-1.3% לאחר שהודיעה כי תרכוש את חברת ארגון הכנסים וההדרכה IIR בעבור 1.4 מיליארד דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully