פול וולפוביץ נכנס היום לתפקידו כנשיא הבנק העולמי, ואמר כי הוא מציב את אפריקה בראש סדר העדיפויות שלו. לדבריו, יתמקד וולפוביץ במיגור השחיתות ביבשת, וינסה לגרום למדינות העניות לחוש כי יש להן משקל גדול יותר התהליך קבלת ההחלטות של הבנק.
"דבר לא יהיה מספק יותר אם בסוף כהונתי ארגיש כי היה לי תפקיד בהפיכת אפריקה מיבשת של ייאוש ליבשת של תקווה", אמר אתמול וולפוביץ במסיבת העיתונאים הראשונה שלו. במטרה להוכיח את רצינות כוונותיו, ייסע וולפוביץ לאפריקה ביוני.
וולפוביץ, נשיא הבנק העולמי העשירי במספר, כיהן כתת שר ההגנה בממשלת בוש, ונחשב לאדריכל המלחמה בעיראק. מינויו לתפקיד נשיא הבנק העולמי עוררה התנגדות נמרצת בקרב האירופים ? ורבים בעולם כולו ? הרואים בו את האיש שעומד מאחורי המלחמה בעיראק.
וולפוביץ', בן 61, הוא סמן מובהק של מדיניות החוץ השמרנית של בוש, הגורסת כי על ארה"ב להתערב בעולם כדי לקדם את החופש והדמוקרטיה, גם אם הדבר מאלץ את ארה"ב להפעיל כוח לשם השגת מטרות אלה.
הבנק העולמי הוא ארגון הפיתוח הגדול בעולם. מרבית ארגוני הפיתוח תמימי דעים בנוגע לצורך להגדיל את הסיוע הכספי למטרות פיתוח. האו"ם והבנק המרכזי תחת הנהגתו של ג'יימס וולפנסון, הנשיא היוצא, קראו למדינות העשירות בעולם להכפיל את הסיוע שהן מעניקות לעניים.
וולפוביץ אומר כי אחד המכשולים הגדולים העומדים בדרכם של ארגוני הפיתוח הוא השחיתות. "השחיתות היא האיום הגדול ביותר על הדמוקרטיה מאז הקומוניזם", אמר.
פול וולפוביץ נכנס היום לתפקידו כנשיא הבנק העולמי; מציב את אפריקה בראש סדר העדיפויות שלו
עפרה שלו
1.6.2005 / 11:12