הבנק המרכזי של אירופה הוריד את תחזית הצמיחה של 12 מדינות גוש היורו לשנת 2005, בשל העלייה במחירי הנפט לשיא של כל הזמנים מוקדם יותר השנה ושיעור האבטלה הגבוה באזור. כך אמר מקור המקורב לפרשה לסוכנות הידיעות בלומברג.
לפי המקור, הבנק המרכזי של אירופה צופה צמיחה של 1.4% בכלכלות 12 המדינות המרכיבות את גוש היורו, לעומת תחזית קודמת במארס שחזתה צמיחה של 1.6%. שיעור האינפלציה צפוי להגיע לרמה של 2% ב-2005, ויאט ל-1.5% במהלך השנתיים הקורובות.
בשבוע שעבר הוריד הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח (OECD) את תחזית הצמיחה למדינות גוש היורו ל-1.2%, וציין כי על הבנק המרכזי של אירופה להוריד את שערי הריבית כדי לעודד את הצמיחה הכלכלית במדינות האזור. זו הפעם השנייה בששת החודשים האחרונים שהארגון מוריד את תחזית הצמיחה למדינות גוש היורו. בנובמבר 2004 הפחית הארגון את תחזית הצמיחה של מדינות גוש היורו ל-2005 מ-1.9% ל-1.8%. לפי תחזית הארגון, עשוי קצב הצמיחה בגוש היורו להגיע ל-2% ב-2006.
הבנק המרכזי של אירופה הוריד את תחזית הצמיחה של גוש היורו ל-1.4% ב-2005
סוכנויות הידיעות
1.6.2005 / 13:05