האצ'יסון וומפואה, חברת ההחזקות של המיליארדר ההונג קונגי לי קא שינג, קרובה לבחירת חמשת הבנקים להשקעות, אשר יובילו את הספין אוף של חטיבת הסלולר של הדור השלישי האיטלקית, בחברה. כך דיווח העיתון "פייננשל טיימס".
הבנקים שיובילו את ההנפקה הראשונה לציבור של החטיבה, צפויים להיות גולדמן סאקס, HSBC, מריל לינץ', מורגן סטנלי וג'יי.פי מורגן. "המשא ומתן בעיצומו, אולם טרם החלטנו באופן רשמי על הבנקים שיובילו את ההנפקה", מסרה האצ'יסון ביום שישי.
ההנפקה של 25%-20% ממניות H3G בבורסת מילאנו, לפי מחיר של 1.5-1 מיליארד יורו (1.8-1.2 מיליארד דולר), באה על רקע ניסיונות האצ'יסון וומפואה להחזיר לעצמה השקעות בהיקף של 18 מיליארד יורו (21.6 מיליארד דולר), שביצעה חברת ההחזקות, בתחום טכנולוגיית הסלולר מהדור השלישי.
הנפקה מוצלחת של חטיבת הסלולר האיטלקית, המשרתת כ-3.5 מיליון לקוחות, עשויה להוביל, קרוב לוודאי, להנפקה דומה של עסקי הסלולר של הדור השלישי, אשר בבעלות האצ'יסון בבריטניה. האצ'יסון כבר הנפיקה את פעילות הסלולר של הדור השלישי בשווקים קטנים יותר, דוגמת אוסטרליה, אוסטריה ושוודיה.
האצ'יסון וומפואה, אשר הנפיקה בשנה שעברה את חטיבת האצ'יסון טלקום - חברת הסלולר בשווקים מתפתחים, שבשליטתה נמצאת חברת פרטנר הישראלית - מחזיקה בכ-70% ממניות האצי'סון טלקום, אשר מחזיקה ב-52% ממניות פרטנר.
האצ'יסון וומפואה נערכת לספין אוף של חטיבת הסלולר של הדור השלישי באיטליה
TheMarker
5.6.2005 / 10:06