וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחיר הנפט הגולמי נפל משיא של 6 שבועות על רקע הערכות כי מלאי הנפט יענה על הביקוש

עפרה שלו

6.6.2005 / 22:35

החוזים על הנפט הגולמי למסירה ביולי נסגרו במחיר של 54.49 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק; מוקדם יותר הגיע מחיר החוזים ל-55.55 דולר לחבית



מחיר הנפט הגולמי נפל משיא של 6 שבועות על רקע הערכות כי מלאי הנפט יענה על הביקוש מצד המזקקות, המתמודדות עם זינוק בצריכת הדלק. החוזים על הנפט הגולמי למסירה ביולי נסגרו במחיר של 54.49 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. מוקדם יותר היום הגיע מחיר החוזים ל-55.55 דולר לחבית.



מספר גורמים אחראים לירידה במחיר הנפט. 14 מתוך 16 הדיווחים השבועיים של משרד האנרגיה הצביעו על עלייה עתודות הנפט בארה"ב. מלאי הנפט בשבוע שהסתיים ב-27 במאי היה גבוה ב-8.4% מממוצע של 5 שנים, כך דיווח משרד האנרגיה.



כמו כן, צריכת הדלק עשויה לרדת באירופה, בשל ההאטה הכלכלית. אירופה אחראית ל-20% מצריכת הנפט בעולם. מחיר הנפט עלה ב-42% בשנה האחרונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully