וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צרפת - יעד התיירות הפופולרי בעולם; סין סוגרת פערים

מיכל רמתי

7.6.2005 / 8:02

פאריס, עיר האורות, ויעדים נוספים כמו הריוויירה מסייעים לצרפת לשמור באופן בלתי מעורער על מקומה כיעד המתויר בעולם; ב-2004 נרשמו 75.1 מיליון כניסות תיירים לצרפת, כמעט ללא שינוי לעומת 2003; סין במקום הרביעי ברשימה



רשימת יעדי התיירות המבוקשים בעולם, מבחינת מספר כניסות של תיירים, עוברת שינויים רבים בשנים האחרונות. ביחד זכו עשרת היעדים המבוקשים בכמחצית מהתיירים בעולם - 363 מיליון תיירים מתוך 760 מיליון התיירים בעולם כולו.



על אף שצרפת, ספרד וארה"ב ממשיכות להוביל את הרשימה, המדינות האסייאתיות נהנות מצמיחה מהירה בתיירות וחודרות גם הן למקומות הגבוהים בעשירייה הפותחת. כך למשל עקפה סין את איטליה והתמקמה במקום הרביעי. הונג קונג נכנסה גם היא לעשירייה, מעל יעדים כמו מקסיקו וגרמניה.



פאריס, עיר האורות, ויעדים נוספים כמו הריוויירה מסייעים לצרפת לשמור באופן בלתי מעורער על מקומה כיעד המתויר בעולם. ב-2004 נרשמו 75.1 מיליון כניסות תיירים לצרפת, כמעט ללא שינוי לעומת 2003. אך מאז 2000 איבדה צרפת 3% מנפח התיירות שלה, בין השאר בשל התחזקות היורו המייקרת את הטיול במדינה זו.







ספרד היא המתחרה הקרובה ביותר לצרפת - אם כי לא קרובה במיוחד - עם 53.6 מיליון כניסות תיירים. ספרד רשמה צמיחה מהירה בשנים האחרונות, 12% מאז 2000. ארה"ב התאוששה מהמכה שספגה ב-2001, וצמחה ב-12% לעומת 2003; ואולם בהשוואה למספר כניסות התיירים ב-2000, מדובר עדיין בירידה של 10%.



השינוי המשמעותי ביותר הוא הזינוק בתיירות לסין. סין עקפה את איטליה ותפסה את המקום הרביעי ברשימה, מקום שאיטליה החזיקה בו כמה שנים. תעשיית התיירות בסין, שספגה מכה קשה בשל מגיפת הסארס, התאוששה במהירות ורשמה ב-2004 צמיחה של 27% לעומת 2003 - ל-42 מיליון תיירים. לעומת זאת לאיטליה הגיעו 37.1 מיליון תיירים ב-2004 - ירידה של 6% ביחס ל-2003. הונג קונג רשמה גם היא צמיחה מרשימה בתיירות - 40% לעומת 2003 ו-66% לעומת 2000, ונכנסה הישר למקום השביעי, כשהיא מנשלת את קנדה ממקומה במועדון.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully