וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרי אריסון מכרה את אחזקותיה ביורוקום לשאול אלוביץ; היקף העסקה מוערך במאות מיליוני שקלים

נתן שבע

7.6.2005 / 9:32

שרי אריסון: "בשנים האחרונות קיבלנו הצעות רבות למכור את אחזקותינו בקבוצת יורוקום; הפעם החלטתי להיענות להצעה בחיוב"; אריסון ציינה כי תמשיך להשקיע במשק הישראלי







לאחר מכירת מניות של בנק הפועלים, מניות פרטנר וקרניבל קרוז, מודיעה היום שרי אריסון כי היא מוכרת את כל אחזקותיה בקבוצת יורוקום. אחזקותיה של שרי אריסון ביורוקום מסתכמות ב-49% ואלו נמכרו לחברה שבשליטת שאול אלוביץ, בעל השליטה השני ביורוקום, העוסקת בין היתר ביבוא טלפונים סלולריים מתוצרת נוקיה. אלוביץ יהפוך לבעל המניות המלא בחברה.



היקף העסקה לא נמסר, אולם על פי הערכות היא מסתכמת במאות מיליוני שקלים. האחזקה העיקרית של קבוצת יורוקום היא 66% ממניות יורוקום תקשורת סלולרית, יבואנית המוצרים הסלולריים של נוקיה. רמז לשווייה של יורוקום ניתן למצוא בעסקה שבוצעה בשנה שעברה, בה נמכרו 5% ממניות יורוקום תקשורת לאריסון ואלוביץ לפי שווי של 85 מיליון דולר.



חברת אריסון השקעות רכשה את אחזקותיה בקבוצת יורוקום בשנת 1996. שרי אריסון אמרה היום: "בשנים האחרונות קיבלנו הצעות רבות למכור את אחזקותינו בקבוצת יורוקום, הפעם החלטתי להיענות להצעה בחיוב". אריסון הוסיפה: "אמשיך להשקיע במשק הישראלי".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully